DAFCOCHIM - respect și sprijin în relația cu fermierii

Distribuie pe:

Marți, 20 februarie, la Centrul de Evenimente RAB - Complex Apollo din Sângeorgiu de Mureș a avut loc cea de-a 23-a ediție a simpozionului organizat de DAFCOCHIM. La eveniment au participat circa 500 de fermieri din județul Mureș și din alte județe din Transilvania.

În deschiderea simpozionului, dr. ing. Gheorghe Boțoman, consultant DAFCOCHIM, a salutat participanții, precum și echipa DAFCOCHIM.

În continuare, dr. ing. Gheorghe Boțoman a spus: „Acest respect pentru tradiții l-a îmbrățișat și echipa DAFCOCHIM și la evenimentele speciale pe care le-a avut în ultimii ani și nu ne-a fost rușine să îmbrăcăm straiul străbun". La rândul său, directorul diviziei DAFCOCHIM AGRO, Marinel Ștefan a spus: „Bun venit la simpozionul organizat de DAFCOCHIM. Vă mulțumesc că ați onorat invitația noastră și vă doresc un an 2018 cu multă sănătate și recolte bogate, și bineînțeles, cu prețuri bune la cereale." În continuare Marinel Ștefan a prezentat echipa DAFCOCHIM, al cărei coordonator este, în următoarea componență: Bogdan Chiru, Ilie Coroja, Oana Moldovan, Olimpiu Oana, Ștefan Liviu, Rareș Suciu, Alina Oltean, Monica Ștefan, Irina Scoarță, precum și Liviu Cojoc și Radu Fodor, proprietarii DAFCOCHIM. În continuarea simpozionului, dr. ing. Gheorghe Boțoman, consultant DAFCOCHIM, i-a invitat pe reprezentanții companiilor multinaționale să-și prezinte produsele pentru combaterea dăunătorilor din culturile de cereale.

Compania FMC „reinventată" în anul 2017 a fost reprezentată de Vasile Iosif, Country Leader al Food Marchinery Corporation (FMC) și vicepreședinte AICOM a prezentat marile companii multinaționale furnizoare de inputuri care activează în industria protecției plantelor la nivel global - „FMC are un portofoliu bogat de produse - ierbicide, fungicide, insecticide, produse pentru tratamentul semințelor, biostimulatori și nutrienți adjuvanți - a avut 3,8 miliarde venituri în 2017, din care 8% sunt alocați cercetării, numără 5.400 angajați dintre care 2.200 sunt de la Du Pont Pioneer, are 23 de centre de cercetare și dezvoltare, 26 de fabrici de sinteză și formulări. În România avem o fabrică, fiind singura din Europa Centrală care furnizează sulfonirureicele. Aceasta este la Alcedo, fiind o investiție de 5 milioane de euro" a spus Vasile Iosif, Country Leader FMC. O altă companie prezentă la simpozion a fost BASF. Răzvan Boc, consultant tehnic zona de Vest a Transilvaniei a spus: „Mulțumesc acestei entități DAFCOCHIM care are un management superior, creierul - domnul Liviu Cojoc și domnul Radu Fodor, inima - domnul Marinel Ștefan are vene, artere - echipa de vânzări, dar mai presus de toate, vă are pe dumneavoastră, fără de care nu și-ar găsi funcționalitatea acest organism", a conchis Răzvan Boc. Următoarea companie a fost NUFARM reprezentată prin Daliana Ast director de vânzări NUFARM România: „Vreau să felicit echipa DAFCOCHIM, o echipă foarte performantă, pe care noi o prețuim mult. Ei sunt interfața relației dumneavoastră, ei ne reprezintă în teritoriu și sunt convinsă că o fac foarte bine", a spus Daliana Ast. Combinatul Azomureș din Târgu-Mureș, principalul producător de îngrășăminte minerale pentru agricultură din România a fost reprezentat prin ing. Szabó István care a prezentat principalele produse și cele noi care vor fi puse la dispoziția fermierilor în acest an. „Avem activități de colaborare cu Universitatea de științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, cu stațiuni de cercetare, servicii de consultanță siguranță și confort" a afirmat ing. Szabó István. În continuare, a făcut referire la principalele produse minerale simple cu azot, amintind că azotatul de amoniu 33,5%, nitrocalcarul 27%, ureea 46% și îngrășământul lichid Uan 32% au avantaje datorită folosirii unor formule echilibrate. De ce o formulă echilibrată? Pentru că se menține fertilitatea solului, se menține întotdeauna echilibrul biologic al solului și fertilizarea corespunzătoare a plantelor cultivate, și nutriție pentru microorganismele solului. Ing. Szabó Istvan a afirmat în continuare că: „Toate produsele Azomureș îmbogățite, contribuie la toleranța sporită în condiții nefavorabile, rezistență sporită la agenții patogeni, menținerea nivelului de humus și, nu în ultimul rând, calitatea și cantitatea produselor."

Un alt produs nou prezentat a fost NPK cu polisulfați, cu formula 24:4:4, cu 4 calciu, 1,5 magneziu și 11 sulf. „Este un produs sustenabil, prietenos cu mediul și cu solul, cu un aport de calciu, magneziu și sulf care contribuie decisiv la fotosinteză, 100% solubil, ceea ce e foarte important pentru plante. De asemenea, produsul este flexibil, adică putem face și alte formule ce se încadrează în toate sistemele de fertilizare" a afirmat ing. Szabó István. Un alt produs nou Azomureș, este îngrășământul lichid UAN. „Este un îngrășământ nou pe care îl recomandăm în cantitatea de 110-150 de litri pe hectar, pe miriște și pe resturi vegetale încorporat imediat și dacă se poate să se facă și aplicarea NPK plus, ca fertilizant de bază", a conchis ing. Szabó István. În anii trecuți, la simpozioanele organizate de DAFCOCHIM, au fost prezente două mari companii producătoare de inputuri Dow Agro Science și Du Pont Pioneer. De curând, cele două companii au fuzionat produsele lor, fiind prezentate la simpozionul din 20 februarie a.c. „Suntem o companie americană, în momentul de față suntem cei mai mari furnizori de inputuri pentru fermierii din România, cea mai mare companie de semințe. Toată lumea cunoaște brandul Pioneer la care gama de hibrizi de porumb AQUAmax domină piața premium a fermierilor din România. Contați pe noi ca pe cea mai mare entitate furnizoare de soluții tehnologice de cel mai înalt nivel. Pe viitor vom demonstra fermierilor capacitatea ultimelor inovații cu care venim în fața lor. Anul viitor vom lansa cinci hibrizi de porumb din categoria AQUAmax despre care îmi place să spun că vor face liniște din punct de vedere al performanțelor. De asemenea, în partea de protecția plantelor, venim cu câteva soluții inovative, prima din acest an este soluția tratamentului la rapiță, practic înlocuitorul neonicotinoidelor, respectiv produsul Bosa. De asemenea, vor apărea câteva fungicide foarte noi la începutul anului viitor", a afirmat Jean Ionescu Country Manager Dow DuPont Pioneer. Oferta noului concern creat Dow DuPont a fost prezentată de șeful Diviziei Agro Dow DuPont Bogdan Ionuț Radu. Compania Pioneer, prezentă la simpozion, a fost reprezentată de către Cristian Deliu, care a prezentat calitatea hibrizilor Pioneer, lider pe piața din România a hibrizilor de porumb. „Ne bucurăm nespus de mult să putem fi alături de compania DAFCOCHIM și de fermierii din această regiune, să venim în atenția lor cu produsele noastre pe care le comercializăm de atâta timp în România. Se știe că hibrizii Pioneer au fost dintotdeauna cei mai rezistenți la secetă, iar grupa AQUAmax, pe care o avem de trei-patru ani a venit ca un firesc, întrucât cercetarea noastră a perfecționat acei hibrizi rezistenți, în mod natural, și i-au perfecționat în așa fel încât hibrizii AQUAmax sunt cei mai productivi când e vorba de deficit de apă" a spus Cristian Deliu.

Lasă un comentariu