Se solicită reglementarea bacșișului oferit prin card!

Distribuie pe:

Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA) solicită Ministerului de Finanțe să reglementeze bacșișul, inclusiv pentru plata cu cardul sau ordin de plată, astfel încât ospătarii să îl poată încasa legal.

„Din punct de vedere al fiscalității, dorim să găsim o soluție prin care bacșișul, care este fiscalizat, să poată fi acordat legal ospătarului. De exemplu, dacă mergeți la un restaurant și acordați tips (bacșiș) pe card sau prin ordin de plată este ilegal, pentru că ospătarul nu îl poate primi.

Drept urmare, ridicăm această problemă. Nu este vorba de impozitarea tips-ului. Este vorba de tips-ul care se acordă fiscal și există foarte mulți cetățeni străini sau companii care plătesc tips-uri prin bancă și dorim ca Ministerul de Finanțe să găsească o soluție pentru reglementarea acestuia.

Propunem ca bacșișul dat prin card sau ordin de plată să fie scutit de TVA și să fie reținut ospătarului un impozit de 10% din venit. Pe de altă parte, lucrătorii extracomunitari au tratament preferențial față de români în România, motiv pentru care solicităm ca lucrătorii din afara Uniunii Europene, aduși în România, să poată fi angajați pe salariul minim pe economie, de 1.160 de lei net.

Mai cerem Guvernului să se acorde deduceri de cheltuieli pentru transportul, cazarea și masa lucrătorilor din domeniul restaurantelor și hotelurilor, pentru a putea aduce mai ușor oameni de la sate la lucru în marile orașe", solicită HORA.

Lasă un comentariu