Opoziția de la Budapesta acuză UDMR că „face trocuri politice" în interesul Guvernului ungar

Distribuie pe:

Péter Niedermûller, vicepreședintele partidului ungar de opoziție Coaliția Democratică, susține că Uniunea Democrată a Maghiarilor din România „face trocuri politice", pentru că maghiarii din Transilvania să voteze partidul de guvernământ la alegerile parlamentare din aprilie.

Niedermûller a comentat, miercuri, o declarație a președintelui UDMR Covasna, Sandor Tamási, în care acesta a spus că „scopul nostru (al UDMR, n. red.) este că Guvernul lui Viktor Orbán să își poată continua activitatea și vom contribui și noi la aceasta, așa cum am procedat și în urmă cu patru ani la alegerile din țara mamă, când 65.000 de voturi din Transilvania au ajutat la obținerea a două tremi din Legislativul ungar", relatează MTI.

Vicepreședintele partidului Coaliția Democratică a mai declarat că și până acum se cunoștea că UDMR „organizează cumpărarea de voturi", dar acum există și dovezi.

Acesta a adăugat că Guvernul Ungariei nu este preocupat de maghiarii din afara graniței, pe care îi consideră o „mașină de vot". „Într-un sistem de alegeri deschis și democratic, actualul Cabinet nu ar putea câștiga alegeri", a mai adăugat Niedermûller.

Alegerile parlamentare din Ungaria vor avea loc pe 8 aprilie 2018. Potrivit sondajelor de opinie, Fidesz, partidul premierului Viktor Orbán, se află pe primul loc în preferințele ungurilor, urmați la mare distanță de extremiștii de la Jobbik și de socialiști.

Lasă un comentariu