Trăiască România „dodoloață"! Prima declarație de solidaritate cu primarii din Basarabia, asumată de Primăria comunei Hodac, județul Mureș, pentru REÎNTREGIREA ROMÂNIEI

Distribuie pe:

Președinției României

Parlamentului României

Guvernului României

Declarație Centenară

După 1918, România nu a mai asumat un proiect de țară grandios, menit a mobiliza și solidariza energiile culturale, spirituale, patriotice naționale. La o sută de ani de la Marea Unire, poporul român are astăzi șansa REÎNTREGIRII ȚĂRII. Avem cu toții o datorie morală sfântă, aceea de a lupta pentru idealurile care i-au mobilizat și unit, pentru care s-au sacrificat străbunii noștri.

Nu vom uita niciodată suferințele trecutului, chinurile și tributul de sânge plătit de frații, părinții și bunicii noștri, care au luptat până la sacrificiul suprem pentru pământul românesc. Nu vom uita nici umilințele prin care a trecut armata și poporul român, nici deportările către lagărele sovietice sau pușcăriile din care intelectuali români de seamă, reprezentanți ai bisericii și oștirii, lideri politici și nenumărați luptători pentru libertatea și demnitatea națiunii române, mulți rămași anonimi, nu s-au mai întors. În urma Pactului Ribbentrop-Molotov, cunoscut și ca Pactul Stalin-Hitler, frații noștri din Basarabia au fost rupți nedrept din trupul sfânt al patriei mamă, România.

Prin prezenta Declarație, ne asociem demersurilor confraților primari din Republica Moldova (Basarabia), fiind hotărâți să luptăm împreună, pentru ca prin voința majoritară și comun exprimată a tuturor românilor de pe ambele maluri ale Prutului, prin forța tratatelor internaționale și pe cale pașnică, să reîntregim România Mare, conform Rezoluției adoptate de Marea Adunare Națională, la 1 Decembrie 1918, la Alba Iulia. Trăiască România „dodoloață"!

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Lasă un comentariu