CONU` DRAGNEA FAȚĂ CU... JUSTIȚIA!

Distribuie pe:

Cocoțat la putere în urma unor alegeri în care promisiunile electorale nerealiste au vizat segmentele defavorizate ale societății, asistații sociali și zonele cele mai înapoiate economic, cultural și lipsite totalmente de spirit civic și politic ale țării, „binomul" PSD-ALDE a avut o singură preocupare majoră, în mai bine de un an de guvernare: supunerea justiției față de executiv și legislativ, restrângerea posibilității acesteia de a urmări și de a sancționa marile fapte de corupție pe care se întemeiază, în bună măsură, clasa politică românească actuală.

Într-adevăr, imunitatea parlamentară, care ar trebui să aibă în vedere doar declarațiile politice, nu și hoția, au făcut să fie o adevărată înghesuială spre intrarea în acest liman al penalilor, încât mai găsim - probabil - doar în America Latină, parlamente și guverne atât de certate cu morala și constituite împotriva popoarelor și a intereselor acestora.

A fost un an pierdut, nu a mai fost nici timp și nici interes pentru problemele reale ale României (accesarea fondurilor europene, situația din sănătate, infrastructura etc). Societatea civilă a încercat să sancționeze, prin manifestații pașnice de stradă, aceste derapaje de la democrație. Fără succes însă, șoricul fiind prea gros pe fața celor care, continuu, aduc drept argument al măsurilor lor antidemocratice, antinaționale și antieuropene.

Uniunea Europeană a atenționat mereu asupra acestor eludări ale principiilor europene, dar fără prea mult succes. Și presa internațională a luat în vizor evoluția originală a democrației noastre de tip teleormănean, pusă în operă șeful PSD, Liviu Dragnea, cu veleități dictatoriale și de camarila din jurul său. Astfel, în mai multe rânduri, în ultimul an, prestigioasa publicație „Le Figaro" a făcut analize ale stărilor de lucruri din România. De atunci, atacurile puterii asupra magistraților și ale DNA s-au acutizat, iar societatea civilă pare să fi obosit de a mai reacționa prin proteste de stradă. În schimb, Uniunea Europeană nu pare a fi dispusă să tolereze un astfel de regim antidemocratic: zilele acestea, premierul Viorica Dăncilă a fost chemată la Bruxelles pentru a da socoteală asupra încercării de subordonare a justiției față de politic; același lucru îl doresc și ambasadorii Uniunii Europene acreditați la București, dovadă că această guvernare e marginalizată și pe plan extern, iar lațul a început să se strângă în jurul celor care înțeleg să conducă România la modul balcanic-fanariotic.

Reproducem, în continuare,în traducere, ultimul articol despre România, apărut în „Le Figaro",

UN NOUVEAU GOUVERNEMENT ROUMAIN POUR JUGULER LA JUSTICE", din 26 ianuarie 2018.

Lasă un comentariu