ÎNTÂLNIRE ANIVERSARĂ: CONSILIUL JUDEȚEAN MUREȘ - 25 DE ANI DE EXISTENȚĂ

Distribuie pe:

Sala mare a Palatului Culturii din municipiul Târgu-Mureș a găzduit joi, 22 februarie 2018, aniversarea unui sfert de veac de la constituirea ca autoritate publică a Consiliului Județean Mureș. Evenimentul a fost marcat printr-o prezență numeroasă, din domenii diferite de activitate. Cu această ocazie, au fost scoase în evidență cele trei laturi majore ale activității instituției - latura politică, latura administrativă și activitatea instituțiilor subordonate.

Cuvântul de ,,bun venit", l-a adresat dl Péter Ferenc - actualul președinte al Consiliului Județean Mureș. În discursul său a vorbit despre importanța instituției pe care o reprezintă, lansând un mesaj de solidaritate și invitând toate forțele politice din județ, pentru binele comun, în slujba cetățeanului.

,,Un sfert de veac de existență instituțională, cu atât mai mult cu cât această aniversare vine în an de centenar, trebuie marcat cu decență și respect. 25 de ani în viața unui om înseamnă foarte mult, iar împlinirea vârstei de 25 de ani marchează cumva momentul maturizării. Cred că acest moment aniversar este un bun prilej pentru a ne gândi profund la ceea ce este Consiliul Județean Mureș și la ceea ce ne-am dori să fie această instituție.

Consiliul Județean Mureș este cea mai mare instituție publică din județ cu peste 5000 de angajați și cu mai multe sute de atribuții, care cuprind domenii precum asigurarea serviciilor de sănătate, prin intermediul Spitalului Clinic Județean Mureș și a Spitalului de la Târnăveni, întreținerea celor 770 km de drumuri județene, asigurarea serviciilor județene de asistență socială și protecția copilului, atragerea fondurilor europene, pregătirea și realizarea strategiilor de dezvoltare, asigurarea cadrului de funcționare a Aeroportului Târgu-Mureș și, totodată, susținerea celor mai mari instituții de cultură din județul Mureș, și anume Muzeul Județean Mureș, Filarmonica de Stat Târgu-Mureș și Ansamblul Profesionist «Mureșul», Teatrul Ariel."

În continuarea discursului, președintele Consiliului Județean Mureș a mulțumit tuturor, foști și actuali consilieri județeni, colegilor din aparatul de specialitate, conducerilor executive, pentru munca și devotamentul pe care l-au depus în slujba mureșenilor. A mai menționat, că de-a lungul anilor, Consiliul Județean Mureș a reușit să dezvolte multe proiecte și acțiuni care au contribuit la bunăstarea cetățenilor județului. De asemenea, a reliefat rolul pe care îl au parlamentarii mureșeni în susținerea proiectelor importante la București. În acest context, invitându-i pe deputații și senatorii din județul Mureș la conlucrare pentru identificarea domeniilor și a proiectelor, totul pentru binele județului. Adresându-se celor prezenți, dl Péter Ferenc a subliniat rolul fiecăruia, în realizarea obiectivelor și proiectelor.

,,Avem nevoie de fiecare dintre dumneavoastră, indiferent de funcția pe care o ocupați sau de instituția în care vă desfășurați activitatea, pentru că administrația în sine este un organism complex și fiecare rotiță a acestuia este importantă. Fiecare dintre noi este o rotiță a acestui mecanism.

Județul Mureș este un județ bogat, cu multe resurse naturale și culturale și cu un potențial economic care ne oferă șanse reale la progres. Dar, pentru ca județul nostru să ocupe adevăratul său loc în centrul României, este nevoie de străduința tuturor factorilor de decizie din județ. Îmi propun ca instituția noastră, Consiliul Județean Mureș, să devină un motor al dezvoltării județului și sper că eforturile pe care le depunem zilnic să aducă rezultatele pe care ni le dorim", a subliniat dl Péter Ferenc - președintele Consiliului Județean Mureș.

În continuare, prefectul dr. Lucian Goga, mulțumind organizatorilor pentru invitație, a evidențiat buna colaborare instituțională cu Consiliul Județean Mureș. Totodată, a menționat și interesul comun pe care îl au aceste instituții care, pe lângă munca în folosul cetățeanului, este și interesul de a asigura prosperitatea și progresul județului Mureș, felicitând atât conducerea Consiliului Județean Mureș, cât și pe cei din instituțiile subordonate.

,,Instituția Prefectului împreună cu Consiliul Județean Mureș împărțim aceeași clădire - Palatul Administrativ din Târgu-Mureș, și împreună cu domnii parlamentari care au acolo cabinetele, dar pe lângă faptul că împărțim aceeași clădire, împărtășim și aceleași idei, cum ar fi legalitatea, transparența și, nu în ultimul rând, cum spunea și domnul președinte, munca în folosul cetățeanului, pentru că suntem cu toții în slujba cetățeanului", a subliniat dr. Lucian Goga.

Mesajele transmise din partea grupurilor de consilieri județeni PSD, PNL și UDMR, au continuat programul evenimentului aniversar.

În alocuțiunea sa, social-democratul dl. Vasile Boloș, a reliefat rolul și misiunea Consiliului Județean Mureș, dar și impunerea din punct de vedere moral a consilierilor județeni, ,,respectarea unei fidelități democratice", în raport cu cetățenii județului Mureș.

Dl Ervin Molnar, mesagerul grupului de consilieri județeni ai Partidului Național Liberal, a făcut un apel la Consiliul Județean să fie ,,Marele Sfat", și să gândească pentru toți cetățenii județului, îndemnând la ,,unitate, curaj și respect".

Reprezentantul consilierilor UDMR, Kovács Levente, a remarcat sarcina, deloc ușoară, pe care Consiliul Județean Mureș a avut-o de-a lungul timpului, de a păstra prin dialog, un echilibru, iar doleanțele cetățenilor, indiferent de etnie, să fie satisfăcute.

De-a lungul celor 25 de ani de existență, Consiliul Județean Mureș a avut mai mulți președinți. Cu această ocazie, au fost decernate plachete aniversare celor cinci președinți: Ioan Togănel - președinte în perioada 1993-2000, Virág Gyõrgy - președinte în perioada 2000-2004, Lokodi Edit Emõke -președinte în perioada 2004-2012, Ciprian Dobre - președinte în perioada 2012-2016 și Péter Ferenc - președinte din 2016 până în prezent.

Organizatorii acestui eveniment au dorit să arate, pe această cale, un semn de apreciere pentru cei care și-au dedicat zeci de ani din viață activității desfășurate în cadrul Consiliului Județean Mureș și în instituțiile subordonate. Astfel, domnul președinte Péter Ferenc, a înmânat dinstincții pentru cei mai longevivi angajați: Olimpia Feier - consilier, Compartimentul Patrimoniu, Servicii Publice - Direcția Economică; Leontina Pop solistă vocală, Ansamblul Artistic Profesionist „Mureșul"; Moldovan Horvath Ștefan - șef orchestră, Ansamblul Artistic Profesionist „Mureșul"; Hints Miklos Zoltan - inspector de specialitate, Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Mureș; Valeria German - asistent medical principal, Clinica Psihiatrie I; Kovacs Ioan - artist instrumentist, Filarmonica de Stat Târgu-Mureș; Daniela Ana Ilioasa - profesor, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională - CJRAE Mureș; Maria Zolog - asistent medical principal, Spitalul Municipal „Gheorghe Marinescu" Târnăveni; Ștefan-Carol Sabău - profesor, Centrul Școlar de Educație Inclusivă - CȘEI Nr. 3; Alexandru Bocică - referent, Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor - DJEP Mureș; Maria Bodnar - consilier, DJEP Mureș; Cristina Gabriela Suciu - consilier, DJEP Mureș; Adriana Mesaros consilier, DJEP Mureș; Maria Muntean - consilier, DJEP Mureș; Nagy Istvan - director general, SC Parc Industrial Mureș; Ioan Mureșan - electrician auto, Aeroportul „Transilvania"; Dinuca Șandor - educatoare, CȘEI Nr. 1; Chircea Aranka Maria - bibliotecar, Biblioteca Județeană Mureș; Olofir Nistor - consilier economic, revista „Vatra"; Otilia Chibelean - croitor - confecționer îmbrăcăminte, Teatrul „Ariel"; Gabriela Emilia Anton - profesoară de pian, CJCTEA Mureș; Peti Etelca - referent, Serviciul de Pază al Obiectivelor de Interes Județean - SPOIJ Mureș; Mihai Florin Botoș - agent securitate, SPOIJ Mureș; Ioan Cazan - agent securitate, SPOIJ Mureș, și Toth Margareta - director adjunct, CȘEI Nr. 2.

Momentul artistic, prezentat în cea de-a doua parte a manifestării, de Ansamblul Artistic Profesionist „Mureșul" și Filarmonica de Stat din Târgu-Mureș, a încheiat evenimentul festiv dedicat aniversării a unui sfert de veac de la constituirea ca autoritate publică a Consiliului Județean Mureș.

 

Lasă un comentariu