CONFERINŢĂ NAŢIONALĂ A AREPME

Distribuie pe:

Timp de patru zile, 22-25 februarie 2018 la Hotelul „Imperial" din Târgu-Mureş s-au desfăşurat lucrările Conferinţei Naţionale a AREPME. Pentru a afla mai multe detalii despre această manifestare, cu caracter naţional, ne-a răspuns la câteva întrebări, doctor Valeria Herdea, unul dintre organizatori.

- Această conferinţă este organizată de Asociaţia Română pentru Educaţie Pediatrică a Medicilor de Familie, ea luând fiinţă în urmă cu patru ani. Este o asociaţie profesională a medicilor de familie şi încercăm să arătăm înţelegerea faţă de medicul de familie. Deşi este o conferinţă naţională, avem oaspeţi de peste hotare ca Israel, Belgia, Olanda, Franţa şi Grecia, şi suntem onoraţi că sunt alături de noi. Am primit ajutor din partea UMF Târgu-Mureş, a prefecturii, a primăriei cu care avem un acord de logistică.

- Aţi prelungit conferinţa la patru zile. Care au fost cauzele acestei prelungiri?

- Să ştiţi că n-am putut satisface toate solicitările tuturor medicilor de familie în doar două zile, am fost obligaţi să prelungim conferinţa de joi până duminică, dar din păcate n-am putut prelungi mai multe zile pentru că medicul de familie nu poate lipsi de la cabinet. Noi încercăm să stimulăm cadrele tinere ca să poată deveni medici de familie şi să nu plece peste hotare.

- Câte ateliere sau secţii are conferinţa naţională AREPME?

- În acest moment avem 20 de ateliere care se desfăşoară în paralel cu lucrările din sala mare, la care participă 6.000 de profesori, avem o secţie dedicată asistenţilor medicali şi, ca o premieră, este că asistenţii medicali pot participa la toate conferinţele achitând doar taxa unei singure zile, medicii pensionari pot participa gratuit, iar studenţii cu note mari pot participa gratuit.

- Vă urez succes pe mai departe cu mulţumiri pentru că ne-aţi stat, preţ de câteva minute, la dispoziţie, furnizându-ne aceste date despre marele eveniment care se desfăşoară în municipiul nostru.

Lasă un comentariu