„DRAGOBETE SĂRUTĂ FETE 2018"

Distribuie pe:

Sub acest generic, organizaţia locală PNL Sâncraiu de Mureş a organizat sâmbătă, 24 februarie a.c., un bal tradiţional dedicat zilei iubirii - Dragobetele. Sărbătoarea a avut loc la Casa de Cultură din comuna Sâncraiu de Mureş.

Cei prezenţi la eveniment au simţit iubirea tradiţională din mediul rural, sărbătorind cu demnitate, decenţă şi distincţie, trăsături specifice, de altfel, locuitorilor Sâncraiului de Mureş.

Alin Danciu, unul dintre organizatori, a mărturisit că se bucură de numărul mare de participanţi, de la mic la mare, de toate vârstele. Mai mult, îşi doreşte ca balul dedicat zilei româneşti a iubirii să devină o tradiţie pentru comunitate.

,,Este un bal, dar în acelaşi timp, şi o sărbătoare, ziua iubirii - pe 24 februarie se iubeşte, se iubeşte în stilul dulce românesc (…) Chiar dacă tradiţiile populare sunt păstrate aşa cum erau odinioară, nu strică să ne amintim, preţ de câteva minute, cum sărbătoreau românii Dragobetele. De Dragobete, tradiţia spune că nimeni nu trebuie să fie trist sau să plângă, deoarece aşa va fi tot anul şi va atrage ghinioanele asupra lui. În schimb, trebuie să petreacă şi să se veselească, pentru ca tot anul să îi meargă bine şi să aibă parte de voie bună", a mai spus organizatorul evenimentului.

Evenimentul a fost presărat de surprize, de la bucate gustoase tradiţionale, la costume şi dansuri populare. Parada portului popular a fost momentul cel mai savurat şi aplaudat de cei prezenţi. Nu a lipsit nici suspansul tombolei, care a bucurat pe unii dintre norocoşii câştigători.

Atmosfera deosebită de sărbătoare a fost susţinută de artistul de muzică populară Alin Huza şi formaţia lui, întregită de maestrul de ceremonii - Valentin Zogorean.

În anul centenarului, ,,Dragobete sărută fete 2018" este doar una din manifestările pe care organizatorii o dedică locuitorilor urbei. Spectacole cu specific românesc vor mai avea loc pe tot parcursul anului. Vă vom ţine la curent!

Lasă un comentariu