Dezamăgitoarea iarnă

Distribuie pe:

Ne aducem desigur aminte ce tam-tam au făcut unele posturi de televiziune, la care au participat tot felul de previzionişti, pe seama iernii care urma să vină. Se vorbea atunci de cea mai grea şi mai geroasă din ultimii o sută de ani, de o aşa de manieră, încât pur şi simplu s-a băgat spaima în rândul telespectatorilor, mulţi întrebându-se dacă vor putea supravieţui fenomenului.

Nu ştim dacă o astfel de abordare se încadrează la capitolul neştiinţă, superficialitate, sau crearea unei psihoze, dar oricum abaterea de la real, ca de la cer la pământ, nu face cinste protagoniştilor.

Aşadar, iarna aceasta (2017-2018) s-a înscris tocmai la polul opus a ceea ce previzioniştii în cauză anunţau. Ea se numără poate printre cele mai calde ierni ale secolului. N-am avut iarnă nici de Crăciun, nici de Anul Nou, nici de Bobotează, nici în decembrie, nici în ianuarie şi nici în februarie, decât la finalul acesteia. De fapt, mai mult un puseu, decât ceva consistent.

Meteorologii noştri locali vorbesc de un început timid în 22 februarie 2018, când în noaptea spre 23 a căzut zăpadă de un cm, după care a urmat lapoviţă şi ninsoare, şi abia în 25 a lunii, când temperatura a mai scăzut, a nins continuu, dar numai fulguind, astfel că, la finele

Lasă un comentariu