Depozitele de deşeuri, supravegheate de poliţiştii locali

Distribuie pe:

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat marţi, 27 februarie 2018, decretul de promulgare a legii privind aprobarea OUG nr. 69/2017 pentru completarea articolului 9 din Legea Poliţiei Locale nr. 155/2010.

Astfel, art. 9 din Legea nr. 155/2010 a fost completat cu litera a1), care stipulează că Poliţia Locală „supraveghează depozitele de deşeuri aflate în circumscripţia teritorială a unităţii (subdiviziunii) administrativ-teritoriale pentru prevenirea declanşării unor incendii, cu consecinţe negative pentru viaţa oamenilor, mediului şi bunurilor materiale".

Includerea printre atribuţiile Poliţiei Locale a supravegherii depozitelor de deşeuri a fost generată de producerea unui incendiu la depozitul de deşeuri amplasat pe teritoriul comunei Măldăreşti, judeţul Vâlcea.

Incendiul s-a declanşat la data de 20 august 2017 şi nu s-a reuşit stingerea lui, decât după două săptămâni, ceea ce a determinat Guvernul să ia măsuri pentru ca astfel de incidente să nu se desfăşoare şi în alte localităţi, cu consecinţe negative asupra sănătăţii populaţiei, respectiv poluarea apei şi a aerului, răspândirea de boli, propagarea factorilor de mediu nocivi şi producerea de pagube materiale.

Lasă un comentariu