POSIBILE MODIFICĂRI ÎN PROGRAMUL „RABLA"

Distribuie pe:

Până la data de 8 martie 2018, pe site-ul oficial al Ministerului Mediului, se află în dezbatere publică un proiect de ordin, prin care se propun mai multe modificări în programul „Rabla".

Cea mai importantă schimbare propusă este introducerea condiţiei ca maşina dusă la casare să aibă inspecţia tehnică periodică (ITP) valabilă. „Acest criteriu a fost introdus pentru a se evidenţia faptul că autovehiculul uzat casat, în cadrul programului, a circulat pe drumurile publice", se precizează în proiectul de ordin.

Prin urmare, dacă modificările vor fi admise, nu vor fi acceptate la casare maşinile vechi care nu au ITP valabil la momentul înscrierii la producătorul validat, în cazul persoanelor fizice care cer prima de casare, şi nu vor fi acceptate la casare maşinile vechi care nu au ITP valabil la momentul depunerii dosarului de acceptare, în cazul firmelor şi celorlalte persoane juridice care cer prima de casare.

O altă modificare se referă la obligativitatea ca autovehiculul nou-achiziţionat să fie înmatriculat pe numele beneficiarului ajutorului de minimis (prima de casare, în cazul persoanelor juridice).

Verificarea înmatriculării autovehiculului nou pe numele beneficiarului se realizează prin monitorizare, iar dacă se constată că înmatricularea nu s-a făcut pe numele beneficiarului, ajutorul de minimis va fi cerut înapoi.

„Prin excepţie, în cazul în care autovehiculele noi, pentru care a fost acordată finanţarea, sunt achiziţionate în sistem leasing, monitorizarea coincide cu perioada în care autovehiculul se află în leasing şi se încheie la data la care beneficiarul a înmatriculat permanent autovehiculele pe numele său", se mai precizează în proiect.

*

Cei interesaţi pot transmite opinii, propuneri sau sugestii pe adresa de e-mail mariana.dumitru@afm.ro

Lasă un comentariu