Sub semnul unităţii de credinţă şi de neam al anului 1918!

Distribuie pe:

Întâlnirea elevilor ortodocşi, din data de 27 februarie 2018, de la Liceul Tehnologic „ION VLASIU", la care au participat şi elevii de la Liceul Tehnologic „CONSTANTIN BRÂNCUŞI" din Târgu-Mureş, se înscrie între activităţile dedicate anului 2018, declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca AN OMAGIAL AL UNITĂŢII DE CREDINŢĂ ŞI DE NEAM ŞI AN COMEMORATIV AL FĂURITORILOR MARII UNIRI DIN 1918.

Grupul de iniţiativă pentru tineret din Protopopiatul Ortodox Târgu-Mureş, coordonat de părintele protopop Olimpiu Zăhan, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş, a propus ca teme de dezbatere Frumuseţea tinereţii şi a vieţii şi 100 de ani de Unire şi Dăruire.

Părintele protopop a explicat importanţa cunoaşterii istoriei neamului de către toţi elevii, de către toţi tinerii, şi a rolului fundamental pe care Sfânta Biserică Ortodoxă Română l-a avut şi îl are în existenţa poporului român, în păstrarea limbii române şi a identităţii naţionale.

Părintele Călin Budai, de la Catedrala Mică din Târgu-Mureş, le-a vorbit elevilor despre frumuseţea tinereţii şi a vieţii trăite curat, dar şi despre frumuseţea vieţii jertfite pe câmpul de luptă pentru eliberarea pământului strămoşesc. A subliniat faptul că Armata Română care a trecut Carpaţii pentru a elibera Transilvania de jugul austro-ungar era alcătuită din tineri însufleţiţi de dragostea de ţară şi că jertfa lor ne ţine neamul! Să nu uităm deviza Generalului Eremia Grigorescu rostită la Mărăşeşti: PE AICI NU SE TRECE!

Desfăşurarea în bune condiţii a acestui eveniment se datorează părintelui Horaţiu Sita, profesor de religie la Liceul Tehnologic „ION VLASIU" şi echipei formată de elevii din clasa a XI-a A, împreună cu dna dirigintă prof. Nora Niţă şi dl. m. i. Zaharie Fărcaş, de la acelaşi liceu.

I se cuvin mulţumiri părintelui inspector Claudiu Chiorean, care cu dragoste, răbdare şi înţelegere îndrumă şi susţine desfăşurarea educaţiei religioase şi patriotice a elevilor din judeţul Mureş. Prezent la întâlnirea noastră, Domnia sa le-a adresat elevilor cuvinte de învăţătură folositoare minţii şi sufletului.

Lasă un comentariu