Alimentele de primăvară şi beneficiile lor asupra organismului

Distribuie pe:

Specialiştii în nutriţie precizează că alimentele de primăvară refac rezerva de antioxidanţi şi întăresc sistemul imunitar. Medicii recomandă să includem în alimentaţia zilnică cel puţin unul dintre alimentele specifice acestui anotimp pentru a preveni apariţia asteniei, a anemiei şi a depresiei.

Spanacul protejează vederea

„Spanacul este bogat în fier, acid folic şi calciu", spune medicul nutriţionist Mihaela Bilic.

Persoanele care mănâncă regulat spanac prezintă un risc scăzut de cataractă, deoarece alimentul conţine luteină, o substanţă care protejează proteinele cristalului.

Salata verde are proprietăţi sedative

Salata verde este bogată în beta-caroten şi vitamina C. „Este diuretică, ameliorează problemele digestive, iar conţinutul de fibre şi antioxidanţi scade riscul de cancer de colon. În plus, datorită conţinutului de latex alb, prezent în tijele de salată, acest aliment are proprietăţi sedative", explică nutriţionistul.

Ridichea, regina antioxidanţilor

Ridichea este un alt aliment „vedetă" al acestui sezon. Medicii nutriţionişti spun că această legumă are un conţinut ridicat de antioxidanţi şi, astfel, devine aliatul împotriva cancerului.

Ridichea este recomandă persoanelor care au un ten sensibil, deoarece conţine vitamina C, fosfor, zinc şi o parte din vitaminele B, spun nutriţioniştii.

Urzicile ajută la detoxifiere

Urzicile conţin un număr mare de aminoacizi, vitamina A, B2, C şi K, clorofila, săruri minerale, precum calciu, magneziu, fier şi siliciu, substanţe proteice şi acid folic.

Specialiştii spun că acestea vitaminizează şi remineralizează organismul, elimină starea de anemie, curăţă sângele, având efect detoxifiant şi are efect benefic în cazul persoanelor care suferă de bronşite sau astm, afecţiuni des întâlnite în această perioadă.

„Spanacul şi urzicile nu trebuie gătite mai mult de trei-patru minute, deoarece, în caz contrar, organismul nu va mai beneficia de calităţile nutritive oferite de aceste alimente", conchide dr. Bilic.

 

Lasă un comentariu