Scurt bilanţ astrist la sediul Bibliotecii comunale din Albeşti

Distribuie pe:

La mijlocul săptămânii trecute, Biblioteca din Albeşti a fost gazda întâlnirii Comitetului director al Despărţământului „Teodor Muică" al ASTRA de pe Târnave, condusă de doamna preşedinte, EMILIA FEIER, alături de vicepreşedinţii: Pr. MARIUS MOLDOVAN ŞI ŞTEFAN PASCU, de preşedinta Cercului Cultural „Alba Ecclesia" din Albeşti, prof. DANIELA VLAD, de astriştii EUSEVIA ŞUTEU, OCTAVIAN ŞUTEU şi ANCA CIOTLOŞ din Albeşti, de doamna preoteasă MARIA MOLDOVAN, doamna ec. LUCIA BICHIŞ din partea Cercului cultural din Daneş, de domnul profesor GHEORGHE MUNTEANU, vicepreşedinte al Cercului cultural „Ştefan Baciu" din Nadeş.

Ordinea de zi a cuprins o scurtă evaluare a acţiunilor astriste organizate pe întreg anul 2017, pregătirea Adunării Generale din această primăvară, care va avea loc la Nadeş, redactarea raportului de activitate pe anul 2017, alcătuirea programului de activitate pentru anul 2018, a raportului financiar pentru anul 2017 şi finalizarea redactării revistei „ASTRA TÂRNAVELOR" nr. 5, revistă dedicată, de această dată, comunei Bălăuşeri, susţinută de membrii ASTRA, primăriile din zonă şi lansarea ei cât mai curând. Întreaga activitate a Despărţământului din acest an, 2018, va fi dedicat CENTENARULUI UNIRII.

La elaborarea acestor documente şi proiecte au contribuit toate cercurile culturale astriste din Daneş, Seleuş şi Criş, Albeşti şi Ţopa, Nadeş, Ţigmandru şi Măgheruş, Bălăuşeri, Senereuş, Agrişteu şi Filitenic, Coroi, Odrihei şi Şoimuş, Bahnea, Sovata, Sângeorgiu de Pădure.

În cadrul acestei şedinţe lucrative, desfăşurată chiar de 1 Martie, Ziua Mărţişorului, doamnele astriste au fost felicitate şi au primit frumoase mărţişoare cu urări călduroase pentru venirea primăverii. Tot cu acest prilej, conducerea Despărţământului a avut plăcerea de a-i ura Doamnei EUSEVIA ŞUTEU, cu prilejul împlinirii frumoasei vârste de 80 de ani, viaţă lungă şi fericită, putere de muncă şi nenumărate împliniri astriste.

Concluzia lucrărilor Comitetului director al Despărţământului a relevat faptul că noi, astriştii de pe Târnave, suntem din ce în ce mai uniţi în jurul idealurilor şi valorilor astriste şi că eforturile noastre ne dau certitudinea reuşitei prin toate manifestările şi acţiunile culturale, editoriale, de o anvergură neobişnuită, ce ajung, cu siguranţă, la inimile oamenilor, fie că e vorba de festivaluri, fie cu prilejul evocării unor evenimente istorice, de zilele unor iluştri oameni de ştiinţă şi cultură sau de hramul Sfintelor Biserici.

Vivat, Crescat, Floreat ASTRA !

 

Lasă un comentariu