Dascăli mureşeni GAZSI ŞTEFAN EDUARD

Distribuie pe:

S-a născut la 19 februarie 1972, în municipiul Reghin, judeţul Mureş, fiind al patrulea dintre cei cinci copii ai familiei. Tatăl, actual pensionar, a fost artist liber profesionist, iar mama a fost comerciantă. Căsătorit din anul 1995 cu Mihaela Nadia, învăţătoare, au împreună doi copii, o fată şi un băiat.

Ca preşcolar, a urmat Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 1, din oraşul natal, Cursurile primare le-a urmat la Şcoala Gimnazială Nr. 1 din Reghin, sub îndrumarea doamnei învăţătoare Moldovan Maria. Clasele gimnaziale le-a urmat în aceeaşi unitate de învăţământ, unde a avut-o dirigintă pe doamna profesor Nagy Emese, de care îşi aduce cu drag aminte, mai ales datorită faptului că pasiunea şi dragostea pentru muzică şi frumos i-au fost însufleţite de către doamna dirigintă din gimnaziu.

În anul 1986, în urma examenului de admitere, a intrat la Liceul Industrial „Electromureş" din Târgu-Mureş, la specializarea electronist tehnică de calcul. Cei patru ani de liceu şi-au pus amprenta asupra personalităţii sale, datorită calităţii actului instructiv-educativ şi cadrelor didactice de o reală valoare. A absolvit liceul în anul 1990.

În anul 2003, în urma examenului de admitere, a fost admis ca student la Universitatea „Petru Maior" din Târgu-Mureş, Facultatea de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative, specializarea Administraţie Publică. Studii universitare de licenţă, de lungă durată, cursuri de zi, le-a fost absolvit în anul 2007, iar în anul 2008 a absolvit studiile universitare de masterat, Universitatea „Petru Maior" din Târgu-Mureş, Facultatea de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative, specializarea Managementul Administraţiei Publice. În anul 2007 este admis la Universitatea „Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, specializarea Pedagogia Învăţământului Primar şi Preşcolar, iar în anul 2010 este absolvent al acestei universităţi. În perioada 2015-2017 urmează cursurile Programului Postuniversitar din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, Facultatea de Matematică-Informatică, specializarea Matematică, pe care le absolvă în 2017. În perioada 2001-2003 a efectuat stagiul militar obligatoriu în cadru Forţelor Navale Române - Flota Maritimă (Mangalia şi Tulcea).

Îşi începe cariera didactică în anul 2006, la Şcoala Gimnazială nr. 4 Apalina, Reghin, ca profesor suplinitor, iar din anul 2007 a fost cadru didactic la Colegiul Economic „Transilvania" din Târgu-Mureş.

În urma rezultatelor de la concursul de titularizare din vara anului 2009, a fost numit cadru didactic titular pe catedra de specialitate economic-administrativ-poştă de la Colegiul Economic „Transilvania" din Târgu-Mureş. Aici, s-a implicat în multiple activităţi specifice ariei curriculare tehnologii, dar în activităţi extra-curriculare, devenind responsabil/coordonator al firmelor de exerciţiu. În toată aceasta perioadă a coordonat şi pregătit elevi participanţi la concursurile şi olimpiadele şcolare, la nivel judeţean şi naţional, elevii pregătiţi de dânsul urcând pe podium cu regularitate la fazele naţionale (2009 - Premiul III Moldovan Florina, 2011 Premiul I - Lazăr Oana, 2012-Premiul I - Ogrean Claudiu, 2014 - Premiul III - Ungur Roxana, 2014 - Premiul II - Muntean Teodor şi Turcu Oana, 2015 - Premiul I - Călugăr Diana, 2016 - Menţiune - Ciotea Alexandra).

La 1 septembrie 2013 şi până la 31 august 2017, prin decizia inspectorului şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, a fost numit pe funcţia de inspector şcolar pentru minorităţi - rromi. De la 1 septembrie 2017 este numit pe funcţia de inspector şcolar pentru minorităţi - rromi şi inspector şcolar pentru proiecte europene. În cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean a fost membru al Consiliului de Administraţie al instituţiei, începând cu anul 2016.

Pe măsura continuării studiilor, s-a urmărit şi dezvoltarea profesională, prin participarea la diverse cursuri de formare şi perfecţionare, obţinerea gradelor didactice, definitivatul în anul 2009, gradul didactic II în anul 2013 şi gradul didactic I obţinut în anul 2017, cu lucrarea „Dezvoltarea competenţelor juridice şi administrative ale viitorilor antreprenori prin firma de exerciţiu".

Începând cu anul 2013 face parte din Corpul de experţi în management educaţional de la nivelul judeţului Mureş, este formator, mentor, acreditat de Ministerul Educaţiei Naţionale în programele de formare continuă derulate de Casa Corpului Didactic Mureş, a făcut parte din mai multe echipe de implementare a proiectelor europene derulate în unităţile de învăţământ din judeţul Mureş.

 

Lasă un comentariu