Aventurile „băieţelului de gheaţă" de când a devenit celebru!

Distribuie pe:

Wang Fuman, elevul din provincia chineză Yunnan, supranumit „băieţelul de gheaţă", în urma imaginii în care apărea cu părul şi genele acoperite de gheaţă şi zăpadă, şi obrajii îmbujoraţi de frig, pentru că a parcurs până la şcoală peste 4,5 kilometri, la o temperatură de minus 9 grade, are acum mari necazuri...

După ce a devenit celebru, Wang a fost acceptat gratuit la cursuri, la o şcoală privată, aflată mai aproape de casa lui. Însă, şcoala la care s-a mutat îi cere copilului să plece, după doar o săptămână de cursuri, motivul invocat de directorul şcolii fiind faptul că băieţelul se află în continuare în atenţia presei.

Tatăl copilului a povestit că într-o zi a fost la şcoală să îl ia acasă pe băieţel şi atunci i s-a cerut să nu îl mai aducă: „Eu nu ştiu să citesc, aşa că nu ştiu de ce vor să îl exmatriculeze", a spus acesta, citat de descopera.ro.

Băieţelul spune că îi place noua lui şcoală, că se înţelege bine cu colegii şi că profesorii sunt mai buni decât cei de dinainte, însă directorul instituţiei a declarat că, din cauza copilului, şi şcoala se află în atenţia presei şi este pusă sub presiuni şi inconvenienţe.

„După ce l-am luat la noi, am primit numeroase cereri de la mai multe departamente ale guvernului, care vor să vină în inspecţie, multe publicaţii vor să facă interviuri. Este imposibil pentru mine să resping aceste cereri", a spus directorul.

El s-a oferit să ajute familia copilului cu 15.000 de yuani (aproximativ 3.100 de dolari), însă problema educaţiei elevului rămâne în continuare una mare, întrucât nu are în apropiere de casă nicio altă şcoală, aşa că va fi obligat să reia drumul de 4,5 kilometri până la vechea sa şcoală.

Totuşi, Wang a avut parte şi de întâmplări plăcute. El a fost dus la Beijing, într-o excursie de trei zile, sponsorizată de Partidul Comunist Chinez, unde a văzut pentru prima dată un sistem de încălzire centralizată, despre care a spus că este un „adevărat miracol". 

Lasă un comentariu