Grupul basarabean „Brio Sonores" a fost surpriza spectacolului de 8 Martie de la Polivalentă

Distribuie pe:

Câştigătorii celui de-al patrulea sezon „Românii au talent" din 2014 au cântat la Polivalentă în seara de 8 Martie. Spectacolul Primăriei a fost reuşit, ei fiind adevărata surpriză a serii. Tenorii au impresionat peste tot, de la Chişinău, la concursul Pro Tv până aici, cântând în italiană, în stilul lui Bogdan Bradu, inegalabilul solist despre care am mai scris şi tocmai şi-a aniversat ziua de naştere.

Liderul grupului „Brio Sonores" este Ion Brătescu, prim maestru de cor la Teatrul Naţional de Operă şi Balet din Chişinău, dar nu mai face parte din trupa în care mai cântă Vitaly Machunski, Valeriu Moruz, Timofti Veaceslav, Dumitru Mîţu, Mihai Gandraman. „Brio Sonores" este o trupă de muzică pop, dance şi crossover clasic din Republica Moldova. Bazele formaţiei au fost puse în 2009, pornind de la un cor... bisericesc. Pe parcurs, a devenit celebră pe plan internaţional, evoluând şi alături de italianul Alessandro Safina, făcând turnee în Rusia, Turcia, Marea Britanie, abordând genul PopOpera. În prezent, membrii grupului artistic sunt solişti ai Teatrului Naţional de Operă şi Balet din Chişinău, dar şi studenţi ai Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, specialitatea Canto academic, toţi având studii speciale de canto clasic, ceea ce le conferă un altfel de stil de a interpreta muzica uşoară.

Din spectacolul deconectant oferit de Primăria oraşului, „Holograful" s-a comportat mai decent decât până acum, începând de la ţinuta vestimentară şi reducerea la jumătate a ticurilor, spre deosebire de solistul maghiar de la „Bikini", grotesc cu acel cercel în ureche la vârsta lui, în raport cu non-calitatea interpretării. „Holograf" a cântat bine, ceea ce e de reţinut, chiar dacă nu ne-au surprins faţă de stilul cunoscut de 20 de ani. Dar au plăcut mai mult decât „Phoenix", care, tot cum am precizat, a rămas fără fostul solist, noul abordând la rock-ul nepotrivit Sălii

Palatului Culturii. „Holograful", însă, a avut un sonor bun la Polivalentă, ca şi regia de scenă... pe fond roşu.

De cântat bine a făcut-o şi Ducu Bertzi, însă organizarea a lăsat de dorit, probabil nu e vina lui. Din nou, anumiţi angajaţi din instituţii precum Teatrul sau unele radio/ tv au avut atitudini discutabile. Din punctul acesta de vedere, Ioan Chiorean a amintit pe toată lumea într-un recent spectacol, motiv să îl nominalizez.

Felicitări şi Universităţii de Artă Teatrală pentru Premiul Uniter ce va fi acordat la apropiata Gală, tot fiindcă cei de acolo ştiu să se poarte cu presa.

Felicitări merită şi Campionatul de dans sportiv, unde a apărut fostul director al Teatrului, tot la Polivalentă, care se pare că e un spaţiu norocos în ultimul timp.

Cam acestea sunt ultimele întâmplări din oraş, cu bune şi rele.

Zona spirituală a avut iar musafiri remarcabili, care merită însă un spaţiu deosebit, imposibil de plasat aici, pe plan… normal, teluric, ci doar la cel ceresc din viitor... de aceea aştept un moment prielnic pentru a mă referi la ea.

Lasă un comentariu