Leac inedit pentru combaterea insomniei

Distribuie pe:

Specialistul american în nutriţie, dr. Matt Stone, citat de descopera.ro, susţine că insomniile, atât de răspândite în lumea modernă, sunt tot mai greu de tratat cu medicamente, nu de puţine ori acestea neavând niciun efect benefic, dimpotrivă, aducând confuzie, ameţeli şi dureri de cap.

În consecinţă, dr. Stone ne recomandă să înlocuim somniferele cu un amestec simplu, preparat din două ingrediente pe care fiecare le avem în bucătărie: sarea şi zahărul.

„Amestecul din cele două ingrediente te scapă de durerile de cap, îţi întăreşte imunitatea, îţi dă energie, te ajută să adormi şi creşte nivelul de hormoni ai fericirii din organism.

Zahărul acţionează ca un combustibil pentru celule, deoarece le asigură necesarul de energie. Sodiumul din sare le permite celulelor să respire şi să producă energie. În plus, ambele substanţe luptă împotriva stresului care distruge metabolismul. Dacă ai insomnii, combinaţia de sare şi zahăr este perfectă pentru tine", afirmă dr. Stone.

Mod de preparare - Într-un borcan din sticlă, se amestecă 5 linguriţe de zahăr cu o linguriţă de sare. Seara, înainte de culcare, se ia o cantitate mică între degete şi se pune sub limbă. Se lasă amestecul să se dizolve, iar efectul se va simţi imediat.

Preparatul se păstrează la loc ferit de lumină şi de umezeală.

Lasă un comentariu