RISC DE CANCER INTESTINAL PENTRU BĂRBAŢII CARE SE „UITĂ" LA TELEVIZOR

Distribuie pe:

Oamenii de ştiinţă de la Agenţia Internaţională pentru Cercetarea Cancerului din Marea Britanie, citaţi de descopera.ro, susţin că uitatul la televizor timp de mai mult de patru ore pe zi îi predispune pe bărbaţi la un risc mai mare de cancer intestinal, întrucât excesul de grăsime din organism poate influenţa nivelul şi calitatea hormonilor şi a altor substanţe chimice care afectează celulele.

„În studiul nostru, am examinat peste 430.000 de bărbaţi şi femei, descoperind că un comportament sedentar, cum ar fi vizionarea excesivă a programelor la televizor sau utilizarea monitoarelor calculatorului, este asociat cu un risc crescut de apariţie a cancerului intestinal cu 35% la bărbaţi, dar nu şi la femei!

Cercetări anterioare au scos la iveală faptul că uitatul la televizor sau statul în faţa calculatorului pot fi asociate cu alte comportamente nocive, cum ar fi fumatul, consumul de alcool şi gustările dese, toate acestea crescând riscul de cancer intestinal.

Sedentarismul duce la creşterea în greutate şi acumularea grăsimii corporale. Excesul de grăsime din organism influenţează nivelul şi calitatea hormonilor şi a altor substanţe chimice care afectează celulele, ducând la creşterea riscului de cancer intestinal, care începe în intestinul gros (colon).

Dacă este diagnosticat la timp, mai mult de 90% dintre bolnavi vor supravieţui bolii. Foarte important este să mergi la medic dacă observi schimbări neobişnuite. Nu trebuie neapărat să fie cancer, dar diagnosticarea şi tratamentul precoce pot face o diferenţă reală.

Cercetarea noastră este una dintre cele mai ample de până acum, prin aceasta încercând să aflăm legăturile dintre cancerul intestinal şi obiceiurile sedentare.

Este foarte interesant faptul că numai subiecţii de sex masculin care se uitau excesiv la televizor au avut un risc crescut de cancer intestinal, nu şi femeile. Conform studiului, bărbaţii au o predispoziţie mai mare pentru fumat, consum de alcool şi de mâncare nesănătoase decât femeile, în timp ce se uită la televizor sau la monitoarele calculatoarelor", cred experţii britanici.

Lasă un comentariu