A demarat procedura de recunoaştere a fabricilor de zahăr

Distribuie pe:

La nivelul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a fost adoptată Ordonanţa de urgenţă nr. 94/2017 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 67/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Informaţional pentru Piaţa Produselor Agricole şi Alimentare, precum şi Ordinul nr.10/2018 pentru aprobarea procedurii de recunoaştere a operatorilor economici care desfăşoară activităţi privind fabricarea zahărului din sfeclă de zahăr şi/sau din rafinarea zahărului brut din trestie.

Documentul prevede că fabricile de zahăr care depun cerere şi documentaţia aferentă acesteia sunt verificate de comisia constituită în acest sens pentru a primi recunoaşterea ca operator economic care desfăşoară activităţi de fabricarea zahărului, dacă îndeplinesc condiţiile de recunoaştere. Comisia de verificare a fabricilor este formată din reprezentanţi ai MADR, ASAS, Patronatul zahărului din România, Federaţia cultivatorilor de zahăr din România şi Direcţia Agricolă Judeţeană pe raza căreia se află fabrica de zahăr, informează MADR.

Comisia astfel formată a verificat, la începutul acestei luni, fabricile Antrepriza Zahăr Bod SRL şi Tereos România SA, urmând ca în perioada imediat următoare să fie verificate şi celelalte fabrici.

Lasă un comentariu