Rezidenţii cu examenul promovat, dar fără posturi, vor putea deveni medici de familie

Distribuie pe:

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că a fost încheiat un memorandum cu Ministerul Finanţelor Publice, prin care va fi suplimentat numărul de posturi pentru medicina de familie, pentru rezidenţii care au promovat examenul de rezidenţiat, dar nu ocupă niciun post.

„Am promis la începutul mandatului meu că ne vom ocupa de soarta celor peste 400 de rezidenţi care au obţinut punctaj de trecere la examenul de rezidenţiat, dar fără posibilitatea de a ocupa un post.

La mijlocul lunii februarie, m-am întâlnit cu rectorii facultăţilor de medicină şi farmacie din ţară şi am discutat despre situaţia acestor rezidenţi. Astăzi (luni, 12 martie 2018), pot să vă anunţ că a fost încheiat un memorandum cu Ministerul Finanţelor, prin care suplimentăm numărul de posturi pentru medicina de familie, pentru acei rezidenţi care au promovat examenul de rezidenţiat.

Este vorba de un număr de 415 posturi, iar acest memorandum va fi promovat în şedinţă de Guvern", a declarat ministrul Sănătăţii, citat de Agerpres.

 

Lasă un comentariu