RISCUL DE APARIŢIE A CANCERULUI DE PIELE, DETERMINAT PRINTR-UN TEST DIGITAL

Distribuie pe:

Cercetătorii australieni de la Institutul Naţional de Sănătate Publică, citaţi de descopera.ro, susţin că au realizat un test digital care determină cu mare precizie riscul de a dezvolta un melanom, în următorii trei ani şi jumătate, de către persoanele cu vârsta de peste 40 de ani.

„Testul digital realizat de noi ajută la identificarea acelor persoane cu mai mare probabilitate de a dezvolta un melanom, astfel încât medicul să poată decide cât mai repede cum să acţioneze.

Testul nu se doreşte în niciun caz un substitut al medicului, întrucât îi oferă utilizatorului doar o orientare generală a riscului pe care îl are de a dezvolta un melanom în următoarele 42 de luni.

Acest test calculează riscul ţinând cont de şapte factori, precum vârsta, sexul sau culoarea părului, printre altele, şi a fost elaborat prin compilarea datelor a 42.000 de persoane.

Melanomul, carcinomul bazocelular şi carcinomul epidermoid sunt cele mai frecvente tipuri de cancer de piele în lume, iar cunoaşterea din timp a riscului de îmbolnăvire poate salva multe vieţi", explică specialiştii australieni.

Lasă un comentariu