Premieră de succes! „CÂNTEC DE PRIMĂVARĂ" - EDIŢIA I

Distribuie pe:

Multă emoţie şi sensibilitate au transmis, prin atitudinea şi interpretarea lor, elevii secţiei de muzică vocală tradiţională românească, de la Liceul Vocaţional de Artă din Târgu-Mureş, în cadrul spectacolului dedicat zilei femeii, intitulat ,,Cântec de Primăvară", desfăşurat pe scena Ansamblului Artistic Profesionist Mureşul.

Evenimentul realizat la iniţiativa doamnei Korpos Kamilla, profesor de specialitate la Liceul Vocaţional de Artă, au reunit nouă elevi ai clasei de muzică vocală tradiţională românească, un elev al clasei de clarinet şi 15 muguraşi de primăvară din clasa a III-a, cu dansatorii şi orchestra Ansamblului Artistic Profesionist Mureşul.

Văzut cu ochii unui specialist, spectacolul prezentat în premieră pe scena Ansamblului Artistic Profesionist Mureşul, l-a impresionat pe actorul Iulian Praja, prezentatorul evenimentului. În acest context a apreciat: ,,Este un mare plus pentru două instituţii de cultură din judeţul Mureş, şi anume organizatorul principal - Ansamblul Artistic Profesionist Mureşul, prin dl. dir. Barabasi Attila Csaba, împreună cu Liceul Vocaţional de Artă din Târgu-Mureş, reprezentat de către dna dir. Veer Renata. De ce spun că este un mare plus, pentru că, iată, Ansamblul Artistic Profesionist Mureşul acordă atenţie tinerilor care vin din urmă şi vor ajunge să fie chiar viitorii colaboratori ai ansamblului."

În opinia sa, a fost o mare bucurie pentru tinerii care au urcat pe scenă şi au cântat live. Mai mult, pentru unii dintre ei a fost chiar un vis împlinit prezenţa pe scenă şi acompaniaţi de o întreagă orchestră de profesionişti recunoscuţi în interpretarea muzicii populare.

De remarcat este munca depusă de către dna prof. Anca Branea, prof. Marian Someşan, prof. Anca Bărbulescu în pregătirea şi susţinerea micilor interpreţi: Maria Suciu, Darius Bucur, Bianca Pop, Paul Miclea, Alexandra Bugnar, Adina Nistor, Darius Botorea, Alexia Aştelian, Cosmin Cotârlă, precum şi aportul dnei. Ana Poroşnicu, în pregătirea muzicală a muguraşilor de clasa a III-a, şi a dl prof. Călin Călugăru, în pregătirea muzicală a elevului Darius Străulea, la clarinet.

Atmosfera de sărbătoare a fost întregită de corpul de balet al Ansamblului Artistic Profesionist Mureşul, în coregrafia concepută de  Florin Cerghedi, care a evoluat cu o suită de dansuri populare româneşti, sub bagheta maestrului dirijor Zoltán Bambo.

Lasă un comentariu