Atenţie, români! Duşmanii Centenarului Marii Uniri nu dorm! TRANSILVANIA, ÎN „COLIMATOR"! (IV)

Distribuie pe:

Strămoşii noştri, ante-romani

„Poporul român s-a născut din mai multe elemente etnice. Nu există popor pur. Popoare neamestecate nu există pe lume… Există un element autohton, traco-dacic. Apoi a venit elementul cuceritor, latinofonii (romanii). Al treilea element a fost cel mai migrator, cu elementul slav preponderent" (prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop, academician).

Bineînţeles că „ghimpele" geto-dac, ca ramură desprinsă de traci în mileniul I îHr. (Herodot, H. Daicoviciu), incomodează astăzi o istoriografie maghiară care, ignorând cu o nonşalanţă uimitoare dovezile istorice despre plasarea strămoşilor noştri de-o parte şi de alta a Carpaţilor (a se vedea cele 30 de tezaure descoperite - precum cel covăsnean de la Surcea, în aşa zisul „Ţinut Secuiesc", izvoarele literare anteptolemeice despre triburile transilvănene (apulii în apropiere de Alba, ansamensii pe Someş), scrierile geografului Ptolemeu despre tribul ratacensilor din Transilvania, scrierile lui V. Pârvan şi chiar… consemnările istoricilor unguri Szamoskozy, Losonczy etc.), considerând pur şi simplu că civilizaţia geto-dacă este o „poveste" (ungurii au şi scos acest capitol, din cărţile româneşti, apărute după genocidul cultural oficializat în 1867 în Transilvania), fără să mai ţină câtuşi de puţin cont că aceşti strămoşi ai noştri (amplasaţi într-un spaţiu geografic, având la nord Carpaţii Păduroşi, la vest râul Tisa, la sud Dunărea şi la est Nistrul şi Marea Neagră), figurau - în sec. I îHr. - printre cele mai importante trei popoare europene, alături de romani şi celţi!

De asemenea, este şi faptul că sfidarea istoricilor unguri nu vizează doar descoperirile arheologice, de pe actualul teritoriu al României, ci şi extraordinarele însemnări făcute de străini despre aspectul că, aici, cu un mileniu înainte de a ne invada şi cuceri ungurii, exista un popor identic, bine conturat, numit geţi în izvoarele greceşti (începând cu sec.VI îHr) şi daci în izvoarele romane (începând cu sec. I îHr.). Cu siguranţă că despre vechimea acestor autointitulaţi lupi (Strabo, O. Drâmbă), având un stindard în formă de lup, ar putea să ne edifice mult mai mult, în special arhivele Vaticanului, dar acestea sunt controlate de catolici şi noi suntem ortodocşi… Şi descindem şi din traci, la origine, aşa cum ne lăsa să înţelegem şi renumitul lingvist G. Pruteanu, prof. univ. dr., când ne flata zicând: „Vă salut cu cea mai tracică solemnitate! "…

 

Lasă un comentariu