Astăzi, 20 martie, ZIUA ESTE EGALĂ CU NOAPTEA!

Distribuie pe:

Începutul primăverii astronomice este marcat de echinocţiul de primăvară, care, în România, are loc astăzi, 20 martie, la ora 18.15.

Potrivit Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu", echinocţiul este momentul când ziua şi noaptea sunt egale în orice loc de pe Pământ, datorită faptului că Soarele, în mişcarea sa aparentă pe cer, se află exact pe ecuatorul ceresc.

Acest eveniment astrologic are loc de două ori pe an. Prima dată este momentul când Soarele traversează ecuatorul ceresc trecând din emisfera cerească sudică în cea nordică, în jurul datei de 20 martie, reprezentând echinocţiul de primăvară în emisfera nordică şi echinocţiul de toamnă în cea sudică.

Al doilea echinocţiu al anului este momentul când soarele traversează ecuatorul ceresc trecând din emisfera cerească nordică în cea sudică, în jurul datei de 23 septembrie, reprezentând echinocţiul de primăvară în emisfera sudică şi echinocţiul de toamnă în emisfera nordică.

Începând de azi, durata zilei faţă de cea a nopţii va fi în continuă creştere, iar cea a nopţii faţă de cea a zilei în scădere, până aproximativ la data de 21 iunie, când va avea loc momentul solstiţiului de vară, cu cea mai lungă zi şi cea mai scurtă noapte din an.

Lasă un comentariu