Ministrul Justiţiei - Tudorel Toader şi… Sebastian Ghiţă!

Distribuie pe:

Lunea viitoare, anunţă Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, că se va întâlni cu omologul lui din Serbia şi, pe lângă discuţiile legate de instrumentele juridice de cooperare, vor avea discuţii şi despre cazul Sebastian Ghiţă, care a fugit în ţara vecină. O întrevedere va avea loc şi cu preşedintele Curţii Constituţionale din Serbia.

Întrebat, la o întâlnire, în cadrul unei audieri din Comisia Parlamentară de Constituţionalitate a Senatului, dacă predarea de către autorităţile sârbe, către România, a lui Sebastian Ghiţă, se va face înainte sau doar după construirea celor două noi penitenciare anunţate, Tudorel Toader a explicat că „instanţele naţionale româneşti şi-au îndeplinit toate obligaţiile de transfer ale tuturor documentelor necesare, precum şi cele suplimentare, solicitate în cazul Sebastian Ghiţă." „Nici ministrul Justiţiei din România, nici instanţele din România - precizează Tudorel Toader - nu pot interveni, nu pot genera măsuri de accelerare a soluţionării cauzei de către instanţa competentă din Serbia. Cu atât mai mult, cu cât este vorba despre un condamnat aflat într-o ţară străină. Noi, cu promptitudine, am răspuns la toate solicitările pe care instanţele sârbe le-au formulat."

De precizat (sursa: Agerpres) că Sebastian Ghiţă are pe rolul instanţelor şi parchetelor din România mai multe dosare penale. În decembrie 2010, a fugit din ţară, fiind arestat în Serbia, în luna aprilie a anului 2017, de unde autorităţile române încearcă să-l extrădeze."

Lasă un comentariu