Politicienii maghiarimii dovedesc teamă de propriul electorat dezamăgit şi provoacă himere revizioniste

Distribuie pe:

Am ajuns să asistăm cu obidă, revoltă şi furie, dar şi cu un ciudat sentiment de neputinţă, din partea autorităţilor statului, la continuarea batjocurii la adresa însemnelor oficiale ale României. De curând, au fost ponegrite aceste simboluri naţionale oficiale la nivelul Ambasadei României de la Budapesta, s-a continuat prin manifestările anti-statale, revizioniste şi separatiste de la Târgu-Mureş şi, iată, astăzi, asistăm în mod grav, din nou, la sfidarea românilor, la încălcarea legislaţiei în vigoare prin pavoazarea festivă şi fastuoasă a oraşului Sfântu-Gheorghe exclusiv cu drapelul Ungariei.

Le transmit politicienilor maghiarimii şi în mod special primarilor şi aleşilor locali că sunt datori să respecte statul român, din care fac parte integrantă. Nu semănaţi vânt, dacă nu vreţi să culegeţi furtună! Le solicit imperativ autorităţilor competente ale statului să susţină cu fermitate demersurile prefecţilor, în mod special din Mureş, Harghita şi Covasna, de apărare şi asigurare a legalităţii în privinţa arborării Drapelului Naţional al României cu prilejul unor manifestări publice, conform Legii 75/1994.

Mă întreb dacă, la vreme de pace, unora de prin instituţiile publice le tremură genunchii când trebuie să apere Constituţia şi să aplice legile ţării, cum ar fi procedat cei în cauză în situaţia străbunilor noştri, care au făurit şi apărat implicit, în războaie, naţiunea română?!

Aceste acţiuni provocatoare, de incitare la ură şi separatism etnic trebuie respinse deopotrivă de către maghiari şi de către români. Cu siguranţă, tocmai spaimele politicienilor maghiarimii, că îşi pierd influenţa şi nu mai au argumente valide pentru a fi susţinuţi de propriul electorat dezamăgit, generează aceste acţiuni de instigare etnic-separatiste inadmisibile. Maghiarii şi românii de rând au aceleaşi probleme care sunt prioritar economice şi privesc deprecierea nivelului de trai şi nesiguranţa zilei de mâine. În acest timp, din păcate, cei care defilează prin politică, instigându-i la revizionism, coabitează invariabil foarte bine cu guvernările prin Bucureşti şi prosperă.

Consider că împreună, români, maghiari, alături toate celelalte etnii, suntem mai bogaţi cultural şi spiritual, de aceea vă îndemn pe toţi maghiarii din România să nu vă ascultaţi liderii politici, care vă îndeamnă la separatism, ori să-i desconsideraţi şi să-i priviţi cu superioritate pe români, determinându-vă practic să vă izolaţi etnic. Este în defavoarea noastră a tuturor! Am trăit împreună de secole şi o putem face în bună pace în continuare, respectându-ne reciproc!

Lasă un comentariu