În acest weekend, ROMÂNIA TRECE LA ORA DE VARĂ!

Distribuie pe:

În noaptea de sâmbătă spre duminică (24 spre 25 martie 2018), România va trece la ora de vară, ceea ce înseamnă că vom da ceasurile cu o oră înainte, astfel încât ora 3.00 va deveni ora 4.00.

Deşi Parlamentul European a votat în acest an o rezoluţie de eliminare a orei de vară, aceasta încă nu se aplică, aşteptându-se din partea Comisiei Europene o evaluare în profunzime a avantajelor şi dezavantajelor schimbării orei în mod semestrial. Comisia Europeană are şi sarcina de a convinge toate cele 28 de state membre ale UE să aplice rezoluţia, caz în care ora de iarnă va rămâne permanentă.

Deocamdată, europarlamentarii consideră că numeroasele studii ştiinţifice legate de schimbarea orei nu au avut rezultate concludente în ceea ce priveşte reducerea consumului de energie, în schimb, au arătat existenţa unor efecte negative asupra sănătăţii oamenilor.

Odată cu trecerea la ora de vară, pot apărea tulburări ale somnului şi se pot diminua pofta de mâncare, capacitatea de muncă şi concentrarea, efecte care se estompează în aproximativ o săptămână. 

Lasă un comentariu