Demnitate!

Distribuie pe:

Am mai spus, şi nu odată, că Polonia şi polonezii au dat dovadă, de fiecare dată, de demnitate în istorie. Demni au fost, în septembrie 1939, când Germania şi URSS, conform înţelegerilor secrete din Pactul Ribbentrop-Molotov, au invadat Polonia, rupând-o în două. Tezaurul şi demnitarii polonezi au găsit atunci salvatori şi prieteni români.

În faţa Bruxellesului de azi, Polonia dovedeşte aceeaşi verticalitate, aceeaşi demnitate. Jacek Czaputowicz, şeful diplomaţiei poloneze, a reiterat dreptul ţării sale de a-şi reforma sistemul judiciar, aşa cum crede de cuviinţă şi a denunţat recurgerea, de către Uniunea Europeană, la o procedură inedită, care ar putea să aducă sancţiuni. Refuzând să se subordoneze Bruxellesului, Comisia Europeană a activat, la 20 decembrie 2017, articolul 7 din Tratatul UE.

Guvernul de la Vorşovia, în replică, aduce grave acuzaţii, deoarece, astfel de măsuri conduc la o limitare arbitrară a drepturilor ţărilor membre.

Polonia anunţă că, în acest an, va examina modalităţile de a obţine despăgubiri de război, pentru distrugerile suferite în timpul celui de Al Doilea Răboi Mondial (sursa: Agerpres), declară şeful diplomaţiei poloneze - Jacek Czaputowicz. Declaraţii care irită Berlinul şi Bruxellesul.

Lasă un comentariu