Ghid de echivalare şi continuare a studiilor, destinat românilor care doresc să revină în ţară

Distribuie pe:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi anunţă pe românii din străinătate, care doresc să se întoarcă în România, că le pune la dispoziţie un ghid informativ despre întreg procesul de echivalare sau de continuare a studiilor în ţară.

„Ghidul de reîntoarcere destinat cetăţenilor români care decid să revină în ţară a fost elaborat de MAE - Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, are un caracter informativ şi nu se substituie informaţiilor furnizate de ministerele de resort.

La reîntoarcerea în ţară, românii care intenţionează să-şi continue studiile sau să îşi echivaleze diplomele obţinute în străinătate se pot adresa Centrului Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor, aflat în subordinea Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.

De asemenea, Ghidul oferă informaţii despre înscrierea copiilor la grădiniţele sau la şcolile de stat, despre actele necesare şi, mai ales despre faptul că la înscriere, acestora nu li se percep taxe", precizează MAE.

Ghidul complet de reîntoarcere a românilor din diaspora poate fi accesat pe site-ul http://gov.ro/fisiere/stiri-fisiere.

Lasă un comentariu