Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei - Marşul pentru viaţă – 2018 - O lume pentru viaţă

Distribuie pe:

În şedinţa de lucru din data de 29 ianuarie 2018, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a binecuvântat demersul Asociaţiei „Studenţi pentru viaţă" de a organiza cea de-a opta ediţie naţională a Marşului pentru viaţă, eveniment care va avea loc în ziua de 24 martie a.c., în ajunul praznicului Bunei Vestiri, sub genericul O lume pentru viaţă. Se preconizează faptul că, în acest an, Marşul pentru viaţă se va desfăşura în peste 300 de localităţi din România şi Republica Moldova.

În Eparhia noastră, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, prin implicarea Centrului eparhial şi a Protopopiatelor din teritoriu, în colaborare cu reprezentanţii cultelor creştine, evenimentul va fi organizat în 13 localităţi (Alba Iulia, Aiud, Blaj, Sebeş, Câmpeni, Cugir, Târgu-Mureş, Reghin, Sighişoara, Luduş, Târnăveni, Gurghiu şi Deda). În municipiul Alba Iulia, manifestarea va începe de la ora 15.00, din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, continuând apoi următorul traseu Str. Vasile Goldiş - Bd. Revoluţiei - Bd. Transilvaniei -Piaţa Unirii (traversare zona Pasaj) - Parcul Unirii - Piaţa Tricolorului - Str. Mihai Viteazul. Participanţii la marş vor staţiona pe esplanada dintre Catedrala Reîntregirii şi Catedrala romano-catolică „Sfântul Mihail", unde va avea loc un scurt moment de rugăciune, după care vor fi rostite două mesaje din partea reprezentanţilor cultelor implicate şi va urma un moment artistic.

Marşul pentru viaţă reprezintă una dintre cele mai importante iniţiative civice prin care se contribuie la lupta împotriva avortului, acest flagel al societăţii contemporane care, în România, în perioada 1958 - 2014, a curmat peste 22.638.755 de vieţi, ţara noastră aflându-se pe locul doi în lume, după Rusia, în ceea ce priveşte numărul de avorturi raportat la populaţia existentă (116,5%). Potrivit învăţăturii creştine, viaţa este darul lui Dumnezeu faţă de oameni, care trebuie preţuit şi protejat, în timp ce avortul este o crimă comisă împotriva unei fiinţe (persoane) nevinovate care nu se poate apăra. Omul se bucură de viaţă şi de puterea vieţii; are dreptul la viaţă, dar şi responsabilitatea de a respecta această viaţă, de a o apăra în orice împrejurare, ştiind că, în existenţa istorică în trup, omul îşi pregăteşte participarea la Împărăţia lui Dumnezeu.

De aceea, vă adresăm îndemnul de a participa în număr cât mai mare la Marşul pentru viaţă, în ziua de 24 martie 2018, pentru a oferi astfel, o mărturie vie despre importanţa şi sensul creştin al vieţii umane, despre efectele dezastruoase ale avortului asupra familiei şi societăţii şi despre necesitatea sprijinirii femeilor care sunt binecuvântate de Dumnezeu cu darul sacru al vieţii.

 

Lasă un comentariu