GLORIE EROILOR MUREŞENI - 2018

Distribuie pe:

În anul Centenarului Primului Război Mondial, Garnizoana Târgu-Mureş şi Instituţia Prefectului - Judeţul Mureş, în colaborare cu Consiliului Judeţean Mureş şi Primăria municipiului Târgu-Mureş continuă proiectul iniţiat în anul 2015 şi continuat în anii 2016, respectiv 2017, proiect dedicat veteranilor de război care mai sunt în viaţă şi cinstirii memoriei eroilor căzuţi pe teritoriul judeţului Mureş.

Proiectul intitulat „Glorie Eroilor Mureşeni - 2018" se va desfăşura în perioada 23 martie-7 decembrie 2018, cu sprijinul nemijlocit al Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, al Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor şi al instituţiilor din cadrul Sistemului Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională reprezentate la nivelul judeţului.

Activităţile planificate se vor concretiza în efectuarea unor vizite acasă la veteranii de război, cu prilejul aniversării zilei de naştere, în acţiuni de evaluare a gradului de întreţinere a operelor comemorative aferente Primului Război Mondial, urmate, la nevoie şi în funcţie de posibilităţi, de activităţi de întreţinere ale acestora. De asemenea, vor fi organizate acţiuni de comemorare a eroilor căzuţi în Primul Război Mondial.

Proiectul urmăreşte dezvoltarea punţii de legătură directe, creată între personalul instituţiilor din Sistemul Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională şi veteranii de război în viaţă, precum şi inventarierea, evaluarea şi punerea în valoare a operelor comemorative închinate eroilor Primului Război Mondial.

Conform datelor furnizate de Casa Judeţeană de Pensii Mureş, în luna ianuarie 2018 mai erau în viaţă 150 de veterani de război, a căror medie de vârstă este de 95 de ani.

În cei 3 ani de derulare a proiectului, au fost vizitaţi aproximativ 70 de veterani de război de pe întreg teritoriul judeţului Mureş.

Lasă un comentariu