Doamne, adu primăvara vieţii peste România!

Distribuie pe:

Felicit dedicarea cu care Protopopiatul Greco-Catolic din Târgu-Mureş organizează în fiecare an „Marşul pentru viaţă", sub deviza „O lume pentru viaţă". În calitate, în primul rând de soţie şi mamă a trei copii, dar şi de reprezentantă a Fundaţiei MATER, particip cu bucurie la acest eveniment.

Prima femeie s-a numit EVA - „mama tuturor celor vii". Femeia se aseamănă cu Primăvara, un anotimp când viaţa triumfă, când totul se înnoieşte. E primăvară, deşi iarna încă şi-a prelungit şederea la noi, în curând ştim că natura va îmbrăca hainele noi, ţesute sub zăpadă, noua viaţă va triumfa. În anotimpul primăverii, aducător de viaţă nouă pe pământ, aş vrea să reţinem trei aspecte specifice, care definesc primăvara şi care definesc femeia aducătoare de viaţă: pasiune, plenitudine şi putere.

PASIUNE: Natura se dezlănţuie cu Pasiune, ne încălzeşte soarele, crapă mugurii, ies răsadurile, cântă păsărelele, nimic nu le poate opri pentru că le-a sosit ceasul. Motorul acestor minuni este ascultarea naturii, de Creatorul care a pus în codul lor genetic ceva din El: dragostea şi dăruirea. Pomii nu-şi vor rupe/distruge singuri mugurii niciodată! Îmi doresc ca acest motor al ascultării de Dumnezeu şi al iubirii faţă de semeni să mişte România, femeile să nu se oprească din a aduce viaţă pe pământ şi nimeni să nu mai rupă mugurii de viaţă, copilaşii din pântecele femeilor.

ÎMPLINIRE/PLENITUDINE: Toate tablourile primăverii, în care se simte aerul înnoirii, chiar dacă ne încântă privirile, nu sunt un scop în sine. Scopul e altul, unul mult mai semnificativ şi benefic, toate acestea se întâmplă în baza unui plan ce conduce la rodire. Pomii nu înfloresc doar să fie frumoşi, ci pentru a aduce roade!

Când facem numărătoarea, ne lipsesc 23 de milioane de cetăţeni, copii nenăscuţi, dar cred că sunt mai mulţi, pentru că unii dintre cei ce nu sunt ar fi putut avea copii la rândul lor. Dezechilibrul social, teama că nu are cine să ne plătească pensiile mâine, stagnarea economiei, de aici au început, de la mugurii de viaţă care au fost rupţi.

PUTERE: Există o forţă supremă care conduce întregul univers, şi această forţă e mult mai vizibilă în anotimpul primăverii. Nu ne putem explica cum se face că păsările călătoare ştiu exact când să se întoarcă şi au energia necesară pentru o aşa lungă călătorie, cum pot mugurii să iasă din coaja uscată a crengilor, cum au curajul toporaşii şi panseluţele să-şi arate petalele fragile când încă temperaturile sunt joase. Dar toate aceste acte de curaj sunt datorate unei Puteri care vine de sus, aşa cum spunea poetul C. Ioanid în poezia sa, Taine:

„Zidar fără mistrie, fără drişcă,

Tu chemi din vid, din absolutul NU.

Învârţi în cer morişcă în morişcă!...

Pe toate-odată forţa Ta le mişcă!

O, Tată, mă cutremur. Ce eşti Tu?

 

Cum ai ascuns sămânţa în sămânţă?

Un sâmbure e-un chivot. Şi în el,

Alt chivot poartă altu-ascuns la fel.

Şi toate cer de mii de ani fiinţă."

Avem nevoie de Pasiunea pentru VIAŢĂ, de ascultarea pentru a intra în planul Lui Dumnezeu, avem nevoie Puterea Duhului Sfânt care să ne ajute în momente grele să nu renunţăm.

Doamne, adu Tu, Primăvara Vieţii peste România, învie poporul care trăieşte, iartă şi vindecă femeile, fă-le mame şi bunici pline de pasiunea şi bucuria vieţii.

Doamne ajută!

Lasă un comentariu