MOTIVE PENTRU CARE SOŢII SUNT ATRAŞI DE ALTE FEMEI

Distribuie pe:

Nu puţine sunt cazurile în care femeile se plâng că, după primii ani de căsnicie, soţii lor îşi pierd interesul pentru relaţie şi pentru ele, ajungând să le fugă ochii după alte partenere.

Psihologii americani de la Institutul Naţional de Sănătate Mintală, citaţi de descopera.ro, şi-au îndreptat studiile şi spre acest aspect, ajungând la concluzia că, pentru a păstra pasiunea vie şi pentru a alunga rutina, ambii soţi trebuie să participe activ la armonia relaţiei, însă responsabilitatea femeilor este mai accentuată.

Fără să dea neapărat vina pe parteneră, psihologii consideră că femeia face, chiar dacă inconştient, câteva greşeli prin care îşi îndepărtează partenerul.

În opinia acestora, cele mai frecvente motive care duc la pierderea interesului manifestat de soţi în căsnicie sunt următoarele:

Soţia îl face responsabil de fericirea ei - Fiecare persoană este responsabilă de propria fericire. Nu trebuie să pui pe umerii nimănui această sarcină. În momentul în care va simţi această presiune, bărbatul se va retrage lent. Secretul dorinţei unui bărbat este să îşi vadă soţia fericită şi radiantă, să vadă că îi place să fie alături de el.

Femeia nu este atentă la aspectul fizic - Vârsta, copilul, lipsa timpului, responsabilitatea, stresul - toate sunt împotriva ta atunci când nu te pui pe primul loc. S-ar putea să fie greu să îţi faci timp să ajungi la salonul de frumuseţe, dar acest lucru îşi va pune amprenta asupra modului în care eşti văzută de partener. Cine şi-ar dori o soţie neîngrijită, care nu acordă importanţă modului în care arată?

Bărbaţilor le place să se simtă mândri de partenerele lor - Transformaţi discuţiile cu partenerul în momente de descărcare a tensiunii acumulate peste zi. Fie că vorbim de tensiuni la locul de muncă, discuţii şi neînţelegeri cu prietenii sau părinţii, tendinţa de a vă plânge tot timpul îl va face pe partener să evite conversaţiile. Transformaţi timpul petrecut împreună într-o experienţă plăcută, vorbiţi despre planurile de vacanţă, ieşiţi într-un restaurant în care nu aţi mai fost sau mergeţi la film doar voi doi.

Nu îi arătaţi că îl apreciaţi - Toţi oamenii au nevoie de apreciere din când în când. În timp ce femeile sunt mai vocale şi pot căuta complimente pe cont propriu, bărbaţii nu sunt atât de deschişi atunci când vine vorba de emoţiile lor. Este vital să continuaţi să apreciaţi lucrurile mici pe care le face partenerul, motivându-l să devină mai bun. Mulţumiţi-i că v-a făcut viaţa mai uşoară şi apreciaţi eforturile de a fi mai bun în fiecare zi.

Aţi schimbat priorităţile - Educaţia copiilor şi cariera devin priorităţi, ceea ce este perfect normal, însă în acelaşi timp nu trebuie să neglijaţi relaţia cu soţul.

Lasă un comentariu