Bobohalma, îţi ţinem pumnii!

Distribuie pe:

Satul Bobohalma, aparţinând municipiului Târnăveni, s-a califi-cat în finala competiţiei „Satele culturale ale României 2018", ediţia a V-a, alături de alte 14 localităţi rurale din ţară, a anunţat, ieri, city managerul oraşului Târnăveni, Sergiu Zereş, citat de Agerpres. „Satele culturale ale României 2018 este o competiţie deschisă în 2014. Până în 2018 au existat încă două comune din judeţul Mureş, Sângeorgiu de Mureş şi Deda, care au ajuns în finală şi au fost desemnate sate culturale ale României (…) Satul Bobohalma este un proiect centrat pe satul de vacanţă, ce îşi propune revitalizarea satului vechi. Sunt sute de tineri plecaţi din acest sat, în special în Italia, pe care ne propunem să îi reinvităm în satul pe care l-au părăsit. Se doreşte şi crearea unui proiect de rezidenţă artistică a studenţilor la arhitectură, a elevilor, în perspectiva restaurării unor case vechi, plus un proiect de turism cultural. A fost un concurs la care au fost 29 localităţi, iar 15 localităţi au fost admise în finală, Bobohalma fiind singura din Mureş acceptată", a spus Sergiu Zereş.

La Bobohalma, există şi o biseri-cuţă de lemn din secolul al XVIII-lea, aflată într-o stare avansată de degradare, pentru restaurarea căreia municipalitatea din Târnăveni intenţionează să organizeze o colectă de fonduri.

Finala competiţiei, organizată de Asociaţia „Cele mai frumoase sate din România," va avea loc azi, 30 martie, la Muzeul de Ştiinţele Naturii din Bacău, mai notează sursa citată.

Lasă un comentariu