Situaţia actuală incertă a patinoarului acoperit şi a sălii sportive multifuncţionale din Târgu-Mureş

Distribuie pe:

De aproape un deceniu, la Târgu-Mureş, se tot construieşte o sală sportivă multifuncţională, fără nicio perspectivă oficială concretă de finalizare. În legislatură anterioară, în calitate de senator, am adresat mai multe interpelări pe acest subiect Ministerului Tineretului şi Sportului, ca urmare a solicitării administraţiei publice locale din Târgu-Mureş de a prelua acest obiectiv şi a finaliza lucrările blocate la un moment dat din cauza lipsei resurselor bugetare.

La acest demers, Ministerul Tineretului şi Sportului a răspuns oficial printr-o adresă din octombrie 2013, arătând că „este de acord cu trecerea în proprietatea/administrarea municipiului Târgu-Mureş a patinoarului acoperit din această localitate", document semnat de ministrul Daniel Bănicioiu. Ulterior, după aproape un an şi jumătate, Ministerul Tineretului şi Sportului mă informa din nou că „va analiza situaţia lucrărilor de acoperire şi modernizare a patinoarului din Târgu-Mureş şi va face demersurile necesare pentru iniţierea unui proiect de hotărâre de guvern, ale cărei prevederi vor fi fundamentate pe concluziile unei expertize a stadiului actual al lucrărilor, care va stabili noi indicatori tehnico-economici ai lucrărilor restante şi finanţarea necesară finalizării acestora", document semnat de un alt ministru al Tineretului şi Sportului, respectiv Gabriela Szabo.

Doamnă ministru, au mai trecut trei ani de la ultimul răspuns al ministerului pe care îl reprezentaţi şi nu s-a întâmplat nimic semnificativ în privinţa acestui proiect, semn al demagogiei, delăsării şi nepăsării sau a incapacităţii manageriale de care au dat dovadă predecesorii dumneavoastră în această funcţie.

Zilele trecute, am fost contactat de părintele unui copil din echipa de hochei a clubului HCM. Cum sezonul pentru gheaţă a trecut, au început antrenamentele în patinoarul acoperit. Bineînţeles pe beton şi cu role. M-a întrebat ce se mai ştie despre situaţia patinoarului acoperit, unde s-ar putea interveni pentru urgentarea lucrărilor şi dacă mai există vreo şansă pentru acest patinoar? Mi-a spus că este păcat „să umblăm prin alte judeţe în patinoare construite de guvernul ungar şi, la Târgu-Mureş, să stăm cu patinoarul nefuncţional". Spre ruşinea mea, nu am ştiut ce să-i răspund concret, în pofida demersurilor pe care le-am făcut anterior în mod repetat către minister.

Aşadar, doamnă ministru, întrebările care mi-au fost adresate de către tatăl acelui copil, vi le retransmit la rândul meu. Poate reuşiţi să-mi explicaţi de ce şi unde s-au „prăpădit" procedurile privind transferul acestui obiectiv către administraţia publică locală, culmea, tocmai atunci când politic se clama mai abitir decât oricând nevoia de descentralizare şi de transfer către autorităţile publice locale a patrimoniului, precum şi a investiţiilor aflate în derulare, care constituiau o povară nesustenabilă pentru guvern şi ministere?! Vă solicit să-mi comunicaţi, în plus, care este în prezent situaţia lucrărilor la această sală sportivă multifuncţională, când vor fi acestea finalizate, de asemenea, când va fi oficial pusă în funcţiune şi care este perspectiva asumată de minister în privinţa administrării acestui spaţiu multifuncţional? (Interpelare adresată Ministerului Tineretului şi Sportului, doamnei Ministru Ioana Bran)

Lasă un comentariu