Şcoala muzicală mureşeană, în topul excelenţei!

Distribuie pe:

Peste 400 de elevi au participat, în zilele de 24 şi 25 martie, la Festivalul-concurs „J. S. Bach", de la Cluj-Napoca, organizat de Şcoala Gimnazială de Muzică „Augustin Bena", un juriu pretenţios şi exigent selectând 11 dintre concurenţi pentru a susţine recitaluri în cadrul Galei Laureaţilor şi festivităţii de premiere desfăşurate duminica trecută, la Casa Radio din municipiu.

Organizat de grupe de vârstă (clasele I-IV, clasele V-VIII şi clasele IX-XII), festivalul a inclus următoarele secţiuni: pian, vioară, corzi grave, suflători-percuţie şi muzică de cameră.

Liceul Vocaţional de Artă din Târgu-Mureş a fost reprezentat de 23 de elevi, dintre care 16 au obţinut diplome de excelenţă, iar cinci dintre ei au obţinut diplome de merit, un premiu de excelenţă revenindu-i reprezentantului Şcolii Gimnaziale „Augustin Maior" din Reghin - Victor Paul Muste, clasa a II-a vioară (clasa prof. Eva Murar ), precum şi unei formaţii de muzică de cameră.

Ei sunt tinerii muzicieni care ne-au reprezentat cu cinste judeţul la prestigiosul eveniment muzical de la Cluj-Napoca: Mihalydeak Etele, Muste Victor-Paul, Curca Rebeca Ilinca, Bucur Iasmina Maria, Simon Denisa Alexandra, Udrşite Ilinca, Mihalydeak Sarolta, Oltean Maria, Bartha Brigitta, Metz Gyurko Iringo, Cherecheş Stefania Cleopatra în formaţie cu Bucur Ioana Adelina, Czedula Ingrid Hanga, Curca Luca Dariu, Balazs Petz Margit, Costin Maria Larisa, Nichi Aris, Mateiu Malina, Muste Luca-Thomas, Kupan Gy. Zsolt, Curca Alina Estera, Kolcsar Borbala, Sipos Tamas, Simon Janka.

La categoria clasele V-VIII, Marele Premiu a fost câştigat de LUCA THOMAS MUSTE (foto), clasa a VII-a violă, de la Liceul Vocaţional de Artă Târgu-Mureş, clasa prof. Kardos Margit.

„Festivalul-concurs J.S. Bach, ajuns la a XXXIII-a ediţie, este o adevărată emblemă a Şcolii Gimnaziale de Muzică Augustin Bena din Cluj-Napoca. Iniţiat cu ocazia tricentenarului naşterii marelui compozitor, în 1985, de către regretata doamnă prof. dr. Cornelia-Georgeta Bătrânca, evenimentul a fost conceput ca un concurs adresat micilor pianişti cu scopul de a stimula cunoaşterea şi înţelegerea creaţiei bachiene de către elevii claselor primare şi gimnaziale. De-a lungul timpului, festivalul a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă, în ultimul deceniu primind o amploare naţională şi chiar internaţională, care a favorizat descoperirea unor talente deosebite. Între laureaţii Marelui Premiu s-au remarcat tineri muzicieni a căror carieră interpretativă s-a afirmat ulterior în plan naţional şi european, confirmând în mod strălucit aşteptările celor care le-au acordat această distincţie", detaliază prof. Monica Răfan, director executiv al Festivalului.

În deschiderea următoarei ediţii a manifestării, care se va desfăşura în 2019 tot în preajma zilei de naştere a lui J. S. Bach - 21 martie - câştigătorii Marelui Premiu din acest an vor susţine un scurt recital.

Nu ne rămâne decât să-i urăm tânărului Luca-Thomas Muste, precum şi tuturor mureşenilor care ne-au reprezentat cu cinste la acest prestigios eveniment, împliniri şi succes pe marile scene pe care vor evolua, şi să exclamăm cu admiraţie: Fericiţi dascălii care au asemenea elevi, fericiţi părinţii care au asemenea copii!

Lasă un comentariu