Premii naţionale pentru scriitorii mureşeni Lazăr Lădariu şi Răzvan Ducan

Distribuie pe:

Joi, 29 martie 2018, la Cercul Militar din Cluj-Napoca a avut loc festivitatea de premiere a celor mai bune cărţi din anul 2017, conform Juriului Naţional al Ligii Scriitorilor din România. Lazăr Lădariu a primit pentru cartea sa, PE BARICADĂ, „Diploma de Excelenţă" şi Premiul pentru „Cartea de Publicistică", iar Răzvan Ducan, pentru cartea sa, „TORNA, TORNA", Diploma de Excelenţă" şi Premiul pentru „Cartea de Poezie".

Ambii scriitori mureşeni au avut parte de către un „laudatio". Preşedintele naţional al Ligii Scriitorilor din România, scriitorul Al. Florin Ţenea a vorbit elogios despre scriitorul, publicistul şi patriotul Lazăr Lădariu, un adevărat stâlp al românismului la Târgu-Mureş, în judeţul Mureş şi nu numai.

Despre cartea lui Răzvan Ducan a vorbit scriitoarea Voichiţa Vereş, care a menţionat că „volumul de poezie patriotică TORNA, TORNA este un elogiu adus limbii române şi naţiunii române".

Ambii scriitori premiaţi au avut intervenţii de autoprezentare şi de exprimare a unor gânduri despre literatură şi viaţă, intervenţii care au fost răsplătite cu îndelungi aplauze. Interesant este faptul că, atât Lazăr Lădariu, cât şi Răzvan Ducan nu sunt membri ai Ligii Scriitorilor din România, ci membri ai Uniunii Scriitorilor din România! După spusele d-lui Florin Ţene, Preşedintele Ligii, a primat valoarea cărţilor şi nu apartenenţa autorilor la o anumită asociaţie de scriitori.

Lasă un comentariu