NE-AM INTERESAT PENTRU DUMNEAVOASTRĂ! Mai mulţi bani pentru fermierii mureşeni

Distribuie pe:

Zilele trecute, Adrian Pintea, directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), a anunţat care sunt judeţele de unde fermierii au posibilitatea să primească bani în plus, pe hectar, dacă depun cereri unice în Campania 2018.

De anul acesta, se oferă sprijin pentru trei pachete noi din Măsura 10 ,,Agromediu şi climă". Conform declaraţiilor directorului general APIA, fermierii pot opta pentru Pachetul 9, terenuri agricole importante ca zone de hrănire pentru acvila ţipătoare mică (Aquila pomarina), unde vor primi 200 de euro pe hectar pentru terenurile arabile unde se găseşte această pasăre. Cele două variante ale submăsurii aduc 269 euro/ha/an (dacă se folosesc lucrări manuale pe pajişti importante pentru acvila ţipătoare mică) şi 190 euro/ha/an (în cazul în care se realizează lucrări cu utilaje uşoare pe pajişti importante pentru acvila ţipătoare mică). Măsura este valabilă pentru judeţele Alba, Arad, Botoşani, Bacău, Mureş, Covasna, Harghita, Iaşi, Sibiu, Suceava şi Vaslui.

Cererile unice de plată pentru aceste măsuri se pot depune până la jumătatea lunii mai, la Centrele Judeţene şi Centrele Locale ale APIA.

Lasă un comentariu