Pe urmele liderului-aventurier!

Distribuie pe:

Conform ştirilor transmise de DPA, AFP şi Reuters, „procurorii germani au decis să solicite unui tribunal regional extrădarea fostului lider catalan Carles Puigdemont către Spania, unde acesta este acuzat de rebeliune, în legătură cu demersurile sale, de anul trecut, privind independenţa Cataloniei".

În prezent, Puigdemont se află în detenţie în oraşul Neumünster (landul Schleswig-Holstein), din nordul Germaniei, unde, la sfârşitul lunii martie, a fost arestat, în timp ce se întorcea în Belgia, ţară în care s-a refugiat, în octombrie 2017". Capetele de acuzare, formulate de Madrid, au o validitate recunoscută, însă decizia finală trebuie să fie luată de un tribunal din Schleswig-Holstein, justiţia germană (sursa: Agerpres), având la dispoziţie 60 de zile pentru a se pronunţa".

După mandatul de arestare european, lansat de justiţia spaniolă, la 23 martie a.c., Carles Puigdemont este acţionat în justiţie, în Spania, pentru „deturnare de fonduri", pentru „organizarea unui referendum" considerat ilegitim de către Madrid, şi pentru „rebeliune". Numai că, „acuzaţia de «rebeliune» nu există în dreptul german", însă, în codul penal naţional, există o echivalenţă, prin sintagma „înaltă trădare", în Spania Puigdemont, fiind pasibil la o pedeapsă de 30 de ani de închisoare.

Carles Puigdemont a fost arestat, la 25 martie a.c., în Germania, în timp ce se întorcea din Finlanda în Belgia, ţară în care s-a refugiat, anticipând punerea lui sub urmărire penală, de către justiţia spaniolă, pentru „rebeliune" şi „secesiune".

După hotărârea şi insistenţa autorităţilor spaniole, liderul-aventurier va plăti scump pentru faptele sale. Aşa e şi drept, în cazul uzurpatorilor unităţii statale.

Lasă un comentariu