Judecătoarea Camelia Bogdan, exclusă pentru a doua oară din magistratură!

Distribuie pe:

Luni, 2 aprilie 2018, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) - Secţia pentru judecători - a exclus-o din nou pe judecătoarea Camelia Bogdan din magistratură.

„În baza articolului 100, lit. e din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică doamnei judecător Camelia Bogdan sancţiunea constând în excluderea din magistratură, pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. o (nerespectarea în mod grav sau repetat a dispoziţiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor) din acelaşi act normativ.

Cu drept de recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie", explică CSM, admiterea acţiunii disciplinare a Inspecţiei Judiciare.

Judecătoarea Camelia Bogdan a mai fost exclusă din magistratură de către CSM, dar a câştigat procesul în instanţă.

Astfel, în februarie 2016, Inspecţia Judiciara s-a sesizat din oficiu în dosarul Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), după ce televiziunile controlate de Dan Voiculescu, condamnat în cauză, au susţinut că judecătoarea este incompatibilă, deoarece a participat şi predat la un seminar organizat de o asociaţie care era finanţată de Ministerul Agriculturii, parte vătămată în dosarul ICA.

În 16 aprilie 2016, inspectorii care au analizat cazul Cameliei Bogdan au decis să respingă sesizarea şi au arătat că nu există nicio abatere disciplinară din partea judecătoarei, însă, decizia a fost infirmată de inspectorul-şef al Inspecţiei Judiciare, care a decis să transmită sesizarea la Secţia pentru judecători a CSM.

În 8 februarie 2017, Secţia pentru judecători a CSM a decis excluderea din magistratură a judecătoarei, însă, Camelia Bogdan a atacat decizia cu recurs la Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, iar în 13 decembrie, Înalta Curte a decis reprimirea Cameliei Bogdan în magistratură, printr-o decizie definitivă.

Sancţiunea excluderii a fost înlocuită atunci cu cea a mutării disciplinare la Curtea de Apel Târgu-Mureş, pentru o perioadă de şase luni.

Lasă un comentariu