Adevăruri? Pe jumătate!

Distribuie pe:

S-a scris şi s-a vorbit mult, în ultimele săptămâni, despre „protocolul dintre SRI şi Ministerul Public." Referindu-se la acest protocol, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, precizează: „Trebuie văzut în ce măsură aplicarea protocolului a permis ingerinţe în drepturi şi libertăţi fundamentale şi în ce măsură, prin încheierea protocolului, semnatarii acestuia au adăugat legii, substituindu-se legiuitorului."

După demersurile pentru desecretizarea protocolului dintre Ministerul Public şi SRI, continuă preocupările şi pentru desecretizarea altor protocoale similare.

Preşedintele Comisiei Parlamentare pentru Controlul SRI, Claudiu Manda, a declarat că, în decursul audierilor, fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, a oferit mai multe detalii cu privire la protocoalele încheiate. Domnul Manda a confirmat că, din cele discutate, reiese că Traian Băsescu „a avut cunoştinţă (sursa: Agerpres) de încheierea acelor protocoale." Deci, ştia de existenţa protocoalelor, nu şi de conţinutul lor.

Claudiu Manda, confirmă că, în condiţii de urgenţă, au fost obţinute mandate de securitate, de la judecători, noaptea, dar numai „pe infracţiuni de spionaj, terorism sau evaziune fiscală."

Florian Coldea susţine că el şi George Maior au fost ascultaţi pe interceptări de securitate naţională, că asupra serviciului au fost exercitate presiuni.

Claudiu Manda confirmă că „a existat un eveniment, în ajunul Crăciunului, la care au participat mai multe persoane, Coldea susţine că în jur de 10, din SRI, dar şi Liviu Dragnea, Ghiţă, George Maior, Coldea, Ponta.

Lasă un comentariu