Hristos pe Cruce în mijlocul nostru

Distribuie pe:

Cu doar câteva zile înainte de Paşte, am văzut la TV un reportaj în care se vorbea destul de des despre miei şi despre preţul cărnii de miel. Şi despre ouă şi alte alimente specifice mesei de Paşte. Concluzia fiecărui reporter era faptul că toate sunt prea scumpe, că omul de rând nu şi le permite şi că vom avea un Paşte „sărac" din acest punct de vedere. Gândindu-mă la aceste lucruri, am ajuns să realizez că pentru mulţi oameni Paştele nu înseamnă mai mult decât o slujbă la biserică în noaptea Învierii, un miel pe masă şi ouă roşii şi eventual aşteptarea iepuraşului. Am uitat să ne bucurăm şi să sărbătorim cu adevărat Paştele.

Poate mulţi veţi spune că nu simţi că e Paşte fără aceste lucruri, şi într-adevăr, nu e Paşte fără miel, ouă roşii şi iepuraş, pentru că asta înseamnă cu adevărat pentru noi Paştele. Însă, am uitat să ne bucurăm de Învierea Domnului Iisus, am uitat să ne aducem aminte de patimile Lui, am uitat ce înseamnă cu adevărat Paştele. Am ajuns să facem o sărbătoare din tăierea mielului, din vopsitul ouălor, şi am uitat de adevăratul Miel junghiat pentru noi.

Iisus nu a murit şi a Înviat, ca noi să avem altă sărbătoare, un alt motiv să fim mai buni, un alt motiv să cheltuim bani pe mâncare şi daruri. Iisus a murit şi a Înviat ca noi să fim iertaţi şi împăcaţi cu Tatăl.

Paştele a ajuns o sărbătoare oarecare, deoarece am adăugat lucruri care nu îşi au neapărat rostul, şi, cel mai grav este că punem accent pe ele mai mult decât pe sărbătoarea în sine. Spunem că sărbătorim Paştele, dar, de fapt, ce sărbătorim? Iepuraşi, miei şi ouă, sau Învierea Domnului Hristos?

Haideţi la Paşti să punem accentul pe Domnul Iisus, pe moartea şi Învierea Lui, căci fără mâncare există Paşti, dar fără Iisus nu!

Hristos a Înviat!

Lasă un comentariu