Ministrul Pintea: Majorările salariale - paşi pe care îi facem pentru a putea reda partial din demnitatea medicilor

Distribuie pe:

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că majorările salariale din sistemul sanitar reprezintă paşi înainte prin care se redă parţial din demnitatea pe care medicii au pierdut-o de-a lungul timpului.

„Ne dorim un sistem de sănătate performant şi pentru asta avem nevoie în primul rând de specialişti. România a creat de-a lungul timpului un corp medical. Din păcate, nu a ştiut să îl aprecieze şi să-l păstreze. Veţi spune: sigur, discutăm de majorări salariale, da. Majorările salariale sunt nişte paşi înainte pe care încercăm să îi facem pentru a putea repara moral, pentru a putea reda parţial din demnitatea pe care dumneavoastră, ca medici, v-aţi pierdut-o de-a lungul timpului. (...) Din păcate, din postura de ministru nu mi-am permis să explic pe larg anumite lucruri şi, poate, am fost uneori greşit înţeleasă, dar sper ca în luna aprilie, când va trebui să beneficiaţi efectiv de aceste majorări, să vedeţi că am avut dreptate şi că uneori, poate, am fost greşit înţeleasă, vrând să explic, poate, prea mult anumite lucruri. Ştiu că dumneavoastră aveţi nevoie de certitudini, nu de explicaţii şi sper să putem face asta împreună, pentru că Ministerul Sănătăţii doreşte să facă echipă cu corpul medical. Nu spun că până acum nu a fost o echipă, dar doresc o echipă mai strâns legată în jurul pacientului şi în jurul sănătăţii", a spus demnitarul, în cadrul Adunării Generale a Colegiului Medicilor din România. Ministrul a dat asigurări că vor fi continuate dotările, extinderile, modernizările de spitale şi achiziţionarea de aparatură.

„Sigur, aceste majorări salariale nu o să vă ajute în totalitate în efectuarea unui act medical de calitate, în alte lucruri pe care dumneavoastră le doriţi pentru pacienţi. De aceea vom continua să dotăm, să extindem, să modernizăm spitale, să achiziţionăm aparatură medicală pentru pacienţi şi pentru ajutorul dumneavoastră de a face un act medical aşa cum îl doriţi. Sunt foarte multe proiecte pe care Ministerul Sănătăţii şi le-a asumat prin programul de guvernare pentru a putea dezvolta această zonă. Mi l-am asumat şi eu personal, sunt convinsă că le pot face, dar nu singură, ci numai cu dumneavoastră. Ştiu că putem împreună îmbunătăţi sistemul de sănătate aşa cum ne dorim cu toţii. Vreau să vă asigur de tot sprijinul meu în misiunea dumneavoastră de a oferi un act de calitate într-un mediu sigur şi confortabil, astfel încât pacienţii să beneficieze de cele mai bune îngrijiri", a conchis Pintea.

 

Lasă un comentariu