BANDAJ INJECTABIL PENTRU OPRIREA SÂNGERĂRILOR INTERNE

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Universitatea din Texas, citaţi de descopera.ro, susţin că au inventat un bandaj injectabil realizat dintr-un ingredient regăsit în mod obişnuit în alimente şi nanoparticule, care ajută la oprirea rapidă a sângerărilor interne, dar şi la vindecarea mai eficientă a rănilor.

„Atunci când o persoană este rănită, sângerarea poate apărea în unele cazuri şi în interior. De exemplu, focurile de armă sau alte tipuri de răni pot provoca sângerări interne ce trebuie oprite imediat.

În ultimii ani, s-a încercat realizarea de noi materiale care pot opri sângerarea, însă oprirea sângerării din regiuni extrem de adânci ale corpului încă reprezintă o provocare.

Totuşi, bandajul injectabil inventat de noi este cu totul nou şi are la bază un agent de gelifiere din alge şi nanoparticule bidimensionale din lut. Împreună, aceste ingrediente formează hidrogel, o substanţă extrem de absorbantă, cu o consistenţă gelatinoasă.

Hidrogelul injectabil este un material promiţător pentru rănile interne şi sângerări, deoarece aceste biomateriale pot fi introduse în zona rănii prin intermediul unei operaţiuni minim-invazive.

Principala substanţă din hidrogelul injectabil este k-caragenan, derivat din algele roşii. În cadrul studiilor anterioare, am descoperit că particulele de nanosilicat pot îmbunătăţi structura gelului prin formarea unui cadru.

Atunci când substanţa a fost testată pe animale şi ţesut uman creat în laborator, au dus la coagularea sângelui în mai puţin de trei minute.

Un bandaj injectabil ideal ar trebui să se solidifice imediat după injectarea în regiunea în care se află rana. Pe de altă parte, am observat o regenerare mult mai rapidă a rănii în cadrul testelor de laborator", explică specialiştii americani.

Lasă un comentariu