Dascăli mureşeni KRAMLI - TOTH IOSIF

Distribuie pe:

Kramli - Toth Iosif s-a născut în municipiul Târgu-Mureş, în 27 noiembrie 1944, părinţi fiind Iosif şi Iuliana. Primele douăsprezece clase le-a absolvit la Liceul „Bolyai Farkas" din Târgu-Mureş, obţinând în anul 1962, diploma de bacalaureat.

Adolescentul susţine un examen de admitere, în anul 1962, la Facultatea de Matematică - Mecanică, în cadrul Universităţii „Babes - Bolyai" din Cluj-Napoca, iar după cinci ani obţine diploma de licenţă în domeniul matematicii.

Se căsătoreşte cu Elisabeta, care îi va dărui o fiică, pe Eva. În 1967 a fost repartizat în calitate de profesor de matematică la Liceul de Cultură Generală din Sângeorgiu de Pădure, judeţul Mureş, unde i-a învăţat pe elevi tainele matematicii, până în 1973. În urma concursului pentru ocuparea posturilor didactice din anul 1973, va deveni angajatul Liceului de Chimie Industrială din Târgu-Mureş până în 1976, când este detaşat la Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş.

În perioada 1978 - 1984 ocupă funcţia de inspector şcolar general adjunct, în timpul mandatelor inspectorilor generali Ioan Stoica şi Ştefan Benţa. În 1984 revine la catedra de la Liceul de Chimie Industrială, iar în 1990 se transferă la Liceul Industrial nr. 5 (actualul Liceul Tehnologic „Gheorghe Şincai").

După zece ani de activitate în această şcoală, din motive profesionale a decis să se întoarcă, din nou, la Liceul de Chimie Industrială, de unde a ieşit în pensie în 2008.

În prezent, este pasionat de citit şi vizionare de filme documentare şi, de cele mai multe ori, aşteaptă cu nerăbdare vizita fiicei şi a celor trei nepoţi (Peter, Adam şi Orsolya) care sunt stabiliţi în Budapesta.

Lasă un comentariu