LA TÂRGU-MUREŞ INVITAŢIE LA EXPOZIŢIE DE ICOANE ŞI COSTUME POPULARE

Distribuie pe:

Săptămâna luminată a fost marcată la sediul Uniunii Generale a Pensionarilor din România - filiala Mureş, de un vernisaj de icoane şi o expoziţie cu o colecţie de obiecte tradiţionale şi costume populare.

Frumuseţea acestei expoziţii de pictură constă în faptul că sunt promovate atât icoane, cât şi tablouri în ulei şi vopsea acrilică, viu colorate, reprezentând peisaje, realizate de tânăra artistă Paşcan Mădălina Teodora, pe parcursul mai multor ani. Lucrările tinerei artiste, de 20 de ani, originară din Bistra Mureşului, scot în lumină frumosul, precum şi componenta spirituală a acestui popor. Expoziţia reuneşte 28 de lucrări, dintre care 21 icoane pe sticlă, reprezentând portrete de sfinţi iubiţi de lumea românească.

Dl. Rudy Moca, în calitate de moderator al evenimentului, a remarcat: ,,Pictura naivă pe sticlă este extrem de grea, tocmai prin simplitatea naivităţii desenului, prin complexitatea mesajului pe care îl transmite, mai ales când e vorba de pictură naivă pe sticlă, de iconografie, de icoane bisericeşti."

Pr. Emil Muntean a vorbit despre imaginea iconografică ecumenică, subliniind semnificaţia icoanei, importanţa şi rolul icoanei în viaţa noastră, mai ales în cultul bisericii ortodoxe.

Dna Kovacs Irma, preşedintele filialei judeţene Mureş a Uniunii Generale a Pensionarilor din România - filiala judeţului Mureş, a mulţumit celor prezenţi pentru participare, dar şi reprezentanţilor Primăriei Târgu-Mureş pentru sprijinul constant pe care-l oferă pensionarilor.

La această manifestare, alături de un număr mare de pensionari îmbrăcaţi în costume populare autentice, au mai fost prezenţi dl Aurel Trif şi dna Maior Marta - din partea Primăriei Târgu-Mureş.

Lasă un comentariu