Oare cât adevăr se va afla?

Distribuie pe:

Klaus Iohannis, preşedintele României, „a transmis ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală, în cazul lui Ion Iliescu, fost şef al statului, Petre Roman, fost premier, şi Gelu Voican Voiculescu, fost vicepremier, în legătură cu săvârşirea infracţiunii contra umanităţii în dosarul «Revoluţiei»".

Ion Iliescu a fost membru şi preşedintele Consiliului Frontului Salvării Naţionale, organism care, de facto, a exercitat puterea executivă şi legislativă centrală, apoi şef de stat. Petre Roman, membru al Consiliului Frontului Salvării Naţionale, a fost numit, oficial, prim-ministru al Guvernului României. Gelu Voican Voiculescu, şi el membru al Consiliului Frontului Salvării Naţionale, a fost numit, oficial, viceprim-ministru al Guvernului.

Toţi sunt implicaţi în dosarul „Revoluţiei". În urma administrării de probe, s-a dovedit că „a existat o diversiune militară, începând cu seara zilei de 22 decembrie 1989, ca principală cauză a numeroaselor decese, vătămări corporale şi distrugeri (…) Procurorii au identificat, inclusiv sursa sunetului cu efect de panică, din 21 decembrie 1989, în timpul discursului lui Nicolae Ceauşescu, care a contribuit la dezorganizarea mitingului din Piaţa Palatului şi la declanşarea protestelor în Bucureşti. Procurorii susţin că au existat diversiuni exercitate asupra cadrelor de comandă ale UM 01417 Târgovişte, unde se afla cuplul Ceauşescu, dar şi ordine venite de la vârful ierarhiei militare, privind eliminarea fizică a celor doi. (…) Probatoriul a dovedit mecanismele dezinformărilor, cu consecinţe deosebit de grave, lansate prin intermediul Radio-Televiziunii şi al mijloacelor militare de comunicaţii, fiind instalată, la nivel naţional, binecunoscuta psihoză teroristă. Există date că, în anul 1987, forţele armate ale României au importat două tipuri de imitatoare militare cu foc la gura ţevii şi imitatoare privind desantul de paraşutare".

Conform datelor existente, „până la execuţia celor doi, la 25 decembrie 1989, au fost identificate trei tentative de lichidare fizică a acestora."

Lasă un comentariu