De la Târgu-Mureş la Mădăraş, un adevărat drum al gunoaielor!

Distribuie pe:

În drumul de la Târgu-Mureş spre Mădăraş, 11 km, de la ieşirea din municipiu, dinspre Remetea, până la intersecţia cu satul Hărţău (comuna Pănet), cititorul ziarului nostru, Ioan Mădărăşan, pe care-l felicităm pentru spiritul său civic, a întâlnit, recent, pe o porţiune de circa 2km, un adevărat drum, nesfârşit, al gunoaielor. Imaginea acestei porţiuni de drum este de groază şi trezeşte un sentiment puternic de ruşine. De o parte şi de alta a carosabilului (neasfaltat), cetăţenii din împrejurimi, dar şi din municipiul Târgu-Mureş, cărora ne este greu să le calificăm gestul, au deşertat tot ceea ce au aruncat de prin case şi curţi: de la cauciucuri, hârtii, televizoare, resturi vegetale şi mai ales materiale de construcţii din demolări, cu camionul, la componente de maşini, nelipsitele peturi şi sticle, animale moarte, şi lista ar putea continua.

În consecinţă, un adevărat fluviu al gunoaielor care nu numai că dezolează prin imagine, dar dă o notă incalificabilă autorilor acestor fapte, inclusiv administraţiei localităţilor, pe raza cărora se află şi care tolerează acest fenomen. În speţă, este vorba de conducerea comunei Pănet şi cea a municipiului Târgu-Mureş.

Autorul sesizării ne-a pus la dispoziţie o suită întreagă de fotografii despre acest dezastru ecologic din care spaţiul tipografic ne permite să publicăm doar două. Sperăm că, în urma acestei sesizări, factorii de decizie, atât de la nivelul unităţilor administrative vizate, cât şi cei de la Prorecţia Mediului îşi vor trimite neîntârziat „mesageri" pentru a evalua starea de fapt, dar mai ales pentru a lua măsurile necesare. Aşteptăm, deci, să se treacă la treabă, iar sesizările presei şi ale cetăţenilor, mai concret ale alegătorilor, să nu mai fie sfidate, aşa cum, din păcate, se practică. Să fie tratate cu răspunderea care se cuvine de către cei care şi-au cam uitat rostul, odată cu instalarea în fotoliile, care ar trebui să-i recomande ca buni gospodari!

Lasă un comentariu