Atenţie, şoferi! DIN 20 MAI, LIPSA ITP VĂ LASĂ FĂRĂ DREPT DE CIRCULAŢIE!

Distribuie pe:

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunţă pe pagina sa oficială de facebook că, din data de 20 mai 2018, şoferii surprinşi în trafic cu autoturisme ale căror ITP-uri (Inspecţia Tehnică Periodică) sunt expirate vor fi amendaţi, li se vor confisca plăcuţele, iar maşinile nu vor mai putea fi deplasate decât împinse sau pe platforme.

„Să afle toţi şoferii!

Verificaţi-vă valabilitatea ITP a maşinii! Din 20.05.2018, dacă sunteţi surprinşi în trafic cu ITP expirată, poliţistul vă va reţine talonul şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare, vă va da amendă şi o dovadă FĂRĂ drept de circulaţie, aşadar, nu o să mai luaţi maşina de acolo, decât pe platformă sau împinsă, apoi trebuie să mergeţi la RAR... Deci, mult mai complicat!

Acelaşi lucru este valabil şi dacă maşina a fost cumpărată (vândută) dar nu a fost trecută pe numele noului proprietar în termen de 90 de zile de la înstrăinare.

Puteţi verifica, în timp real, dacă înmatricularea autoturismului dumneavoastră este suspendată sau validă pe site-ul DRPCIV https://www.drpciv.ro/services.html…", precizează MAI.

Lasă un comentariu